Ministrul Educaţiei, împotriva EVALUĂRILOR de la clasele mici, pentru că îi stresează inutil pe elevi.

Ministrul Educaţiei, împotriva EVALUĂRILOR de la clasele mici, pentru că îi stresează inutil pe elevi.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)


Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că are în vedere câteva modificări ale sistemului de învăţământ. Unul dintre lucrurile pe care ministrul susţine că le va face este revizuirea manualelor de la toate nivelurile de studiu.

"Avem manuale noi pentru clasele I-IV. S-a întrebat cineva dacă aceste manuale sunt potrivite sau nu? A făcut cineva o evaluare de genul ăsta? Eu vreau să fac lucrul ăsta, dar să fac ca sistem de învăţământ, pentru că eu trebuie să corelez ce se face în învăţământul primar cu ce se face în învăţământul gimnazial şi cu ce se face mai departe, la liceu”, a detaliat ministrul Educaţiei.

De asemenea, ministrul susţine că vrea să se renunţe  la evaluările  de la  clasele  a  II-a , a IV-a şi a VI-a, pentru că îi stresează inutil  pe elevi. "Până la gimnaziu, n-ar trebui să avem aceste evaluări asupra copiilor. Ei sunt într-o perioadă de dezvoltare a capacităţilor de gândire. Deci, omul se dezvoltă, creierul din punct de vedere biologic, până la vârsta asta, se dezvoltă şi abia după-aceea este în măsură să perceapă o evaluare, să vadă nişte teste de genul acesta. Trebuie să prelungim, dacă vreţi, primii şapte ani de acasă cu această perioadă care înseamnă învăţământul primar şi să îi dăm baza de gândire. Trebuie procedat în mod gradual, astfel încât el să se obişnuiască, dar nu evaluări de genul celor pe care le dăm acum, care îi stresează şi îi sperie pe copii. Aceasta este percepţia mea, din mesajele pe care le primesc în fiecare zi", a concluzionat Pavel Năstase.

Citit 1144 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2017 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.