Performanţă marca Oxford: Dorian Muntean, calificat la Internaţionala de Chimie

Performanţă marca Oxford: Dorian Muntean, calificat la Internaţionala de Chimie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Anul acesta a fost unul deosebit de fructuos pentru Gabriel  Dorian Muntean, elev la Colegiul Naţional "Spiru Haret". După ce a fost admis la Oxford, fiind primul tecucean care a bătut la porţile prestigioasei universităţi şi care a şi fost admis, recent a fost selectat în lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Chimie, lucru pe care şi-l doreşte de ceva timp.

Performanţele  olimpice a început să le numere încă din clasa a VIII-a, când a luat premiul I la faza naţională a Olimpiadei de Geografie. Anul următor, s-a reorientat spre Chimie şi Ştiinţele Pământului, la fiecare obţinând câte o menţiune pe ţară. În clasa a X-a, a luat aur naţional la Chimie, iar la Ştiinţele Pământului s-a calificat în lotul lărgit pentru Internaţională, iar într-a XI-a şi-a mai adăugat două menţiuni la "colecţie".

Dorian Muntean vrea să-şi termine studiile în Marea Britanie, dar visează să se întoarcă în România, după ce va acumula suficientă experienţă. El speră să-şi poată construi peste ani un laborator propriu în România şi să ajute astfel cum se va pricepe el mai bine.

În spatele unei astfel de performanţe se află multă muncă, dar şi oameni care au ştiut să-l inspire şi să-l călăuzească pe această cale destul de anevoioasă, dar plină de satisfacţii. ”Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe acest drum al performanţei, în special familiei mele, doamnei profesoare de chimie Veronica Ungan, precum şi unei prietene speciale, Gabriela Diana Oprea", spune olimpicul internaţional şi studentul la Oxford.

Citit 6834 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2017 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.