Absolvenţii Şcolii "Carol Davila" au depus jurământul
Foto: Sorin Pană

Absolvenţii Şcolii "Carol Davila" au depus jurământul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Jurământul lui Hipocrate a răsunat din nou, luna aceasta, rostit de 50 de noi absolvenţi de Farmacie şi Medicină generală, după cei trei ani de studii la Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila" Galaţi: a XXIII-a promoţie.

Pe scena Teatrului Dramatic au urcat elevi şi profesori ai unei şcoli care formează de peste două decenii asistenţi medicali pentru piaţa românească şi internaţională. A fost amintită personalitatea fondatorului instituţiei, prof. dr. Barbu Leibovici. Managerul şcolii, Nicoleta Leibovici, a vorbit cu căldură despre această profesie grea, în care asistentul uită deseori de familie, pentru a se dărui pacienţilor.

Ca în fiecare an, au fost alături reprezentanţi ai instituţiilor cu care şcoala colaborează. Astfel, city managerul Marius Humelnicu a vorbit despre cei trei ani de muncă, grei, în care profesorii i-au transformat pe învăţăcei în asistenţi medicali responsabili. Inspectorul şcolar Marius Puţanu a pus accent pe pregătirea practică de aici, Dorina Bălan, şef-birou la Biblioteca „V. A. Urechia”, instituţie cu care şcoala a colaborat strâns, a citit un salut adresat de directorul bibliotecii, Zanfir Ilie, Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, a vorbit din experienţa sa de dascăl în această şcoală, iar prof. Vasilica Ilie, directorul şcolii, l-a evocat pe Carol Davila, fondatorul sistemului medical modern în România.

În final, şefii de promoţie le-au transmis ştafeta cursanţilor din anul al doilea.        

Citit 2335 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.