Slavici, Rebreanu şi Preda, la proba de limba şi literatura română

Slavici, Rebreanu şi Preda, la proba de limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintre cei 3.125 de elevi înscrişi la proba de Limba şi literatura română la Bacalaureat s-au prezentat la examen 3.066. Şase dintre aceştia au beneficiat de condiţii speciale de susţinere a examenului, în baza cererilor depuse la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. 


Candidaţii, dar şi profesorii lor, au susţinut că subiectele au fost accesibile, mai ales că anul acesta n-au primit la eseu genul liric.
La profilul real, candidaţii au avut de scris, la ultimul  subiect, un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu.
La primul subiect au primit un fragment din poezia „Alt cântec” de Adrian Maniu, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului, precum rolul cratimei, elemente care conturează dimensiunea temporală a imaginarului poetic, precizarea a două motive literare, prezentarea semnificaţiei a două figuri de stil sau ilustrarea a două trăsături ale genului liric. La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă.
Absolvenţii de liceu de la profilul uman au avut, la al treilea subiect, de scris un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje din romanul  "Moromeţii" de Marin Preda.
La primul subiect au primit o poezie de Ion Voinea, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului. La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

Citit 2094 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.