NOUTĂŢI. Burse şi susţinere pentru tinerii cercetători

NOUTĂŢI. Burse şi susţinere pentru tinerii cercetători
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tinerii absolvenţi de liceu, care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, pe parcursul celor patru ani, vor putea beneficia de Grantul pentru tineri cercetători „Regele Carol I”. Acesta se acordă în cadrul Programului guvernamental de granturi pentru cercetare-dezvoltare şi inovare. Hotărârea de Guvern prevede faptul că sunt eligibili absolvenţi de liceu care au obținut cel puţin o dată, în perioada studiilor liceale, locurile 1, 2 sau 3 la olimpiadele naţionale sau internaţionale de ştiinţe şi sunt înmatriculați într-o instituţie de învăţământ superior acreditată din România, începând cu anul universitar 2017-2018.

Cuantumul anual al acestui grant este între 2.500 şi 3.500 de euro pentru laureaţii la olimpiadele internaţionale, respectiv între 1.500 şi 2.500 de euro pentru laureaţii la olimpiadele naţionale şi se acordă pe toată durata studiilor universitare din ciclul I - licenţă şi, după caz, conform deciziei studentului, şi din ciclul II - masterat. Suplimentar, tinerii mai pot primi: 500 de euro pe an pentru fiecare beneficiar de grant, pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale şi/sau pentru protecţia drepturilor de proprietate intelectuală; maximum 3.500 de euro/an/echipă formată din cel puţin cinci studenţi, pentru promovarea unor idei realizate în echipă, cu care acestea se prezintă şi se clasifică la concursuri internaţionale de prestigiu.

Studentul va avea obligaţia de a promova studiile universitare pe perioada grantului pentru ciclul I (licenţă), respectiv, pentru ciclul II (master) şi de a se angaja pentru o perioadă minimă de patru ani după finalizarea acestora în unităţi şi instituţii din România care fac parte din sistemul de cercetare-dezvoltare de interes naţional. Prin acest program se urmăreşte păstrarea în ţară a absolvenţilor de liceu cu rezultate deosebite şi atragerea acestora către domeniul de cercetare-dezvoltare românesc.

Citit 1337 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 03:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.