Din participant la "Galaţi Summer University", a devenit organizator

Din participant la "Galaţi Summer University", a devenit organizator
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Radu Mihai Duca a venit din Constanţa, în 2014, în vacanţa de vară, pe când era în clasa a XI-a, în tabăra pentru liceeni organizată de universitate ("Galaţi Summer University" - GSU), în urma unui filmuleţ pe youtube făcut de Student TV. I-a plăcut oraşul, în care mai fusese puţin, pe când avea doar o lună (a stat cu părinţii, ambii studenţi, în căminul F) şi a urmat aceeaşi facultate ca tatăl său: Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică.

"GSU a fost pentru mine o experienţă unică. Mi-a plăcut atmosfera din Ligă, sincer asta m-a atras la Galaţi. O echipă sudată, unită, capabilă să se organizeze şi să facă lucruri mari. Am ales Galaţiul în urma acestei întâmplări fericite şi nu îmi pare rău. În primul an de studenţie, am fost organizator simplu, acum sunt coordonator GSU şi am grijă să le spun elevilor care doresc să urmeze o facultate tot ceea ce ştiu că e mai frumos despre Galaţi", spune Radu.

Se simte onorat că poate duce proiectul Ligii Studenţilor mai departe şi spune că ştie exact ce simt liceenii veniţi pentru prima dată în campus. "Nu e o misiune uşoară, mai ales că e proiectul meu de suflet, dar încercăm să le facem tinerilor şederea plăcută şi să le spunem ce trebuie să facă după terminarea liceului. Am insistat pe discuţiile cu ei şi întâlniri de dezvoltare personală. Vrem să îi convingem pe cei care sunt în pericol să abandoneze studiile să nu o facă", mai spune Radu.

GSU, ajunsă la a V-a ediţie, reuneşte la Galaţi 90 de tineri liceeni de clasa a XI-a, veniţi  din Constanţa, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Brăila, ca să vadă cum e viaţa de student. Acţiunea organizată de LSG se va încheia pe 2 august.

Citit 1081 ori Ultima modificare Marți, 25 Iulie 2017 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.