Locuinţe pentru profesori, în căminul de la "Mircea Eliade"

Locuinţe pentru profesori, în căminul de la "Mircea Eliade"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La ultima şedinţă a Consiliui Local, profesorul şi consilierul local Onuţ Atanasiu a propus transformarea internatului pentru elevi de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade" în spaţiu de locuit pentru profesorii, mai ales cei tineri, care au salarii mici şi nu-şi permit achiziţionarea unei locuinţe.

De la inspectoarea generală Mioara Enache, am aflat că, în baza unei situaţii întocmite de liderii de sindicat din şcolile gălăţene, ar fi cam 100 de profesori care ar avea nevoie de un spaţiu de locuit şi ar fi interesaţi să plătească nişte chirii mai mici.

"Aş propune transformarea căminului de la "Mircea Eliade" în locuinţe pentru profesori tineri. Căminul pentru elevi este dezafectat şi începe să se degradeze. De asemenea, printr-un proiect european, cantina de aici este funcţională, dar, pentru că nu mai există elevi în cămin, nu e nimeni care să o folosească. E păcat de dotările care există! O consider o oportunitate”, spune Onuţ Atanasiu.

Ideea pare să-l încânte şi pe directorul liceului, Adrian Diacănu: "Am putea pune la dispoziţia profesorilor 64 de camere. Căminul este în conservare, pentru că nu mai avem elevi cazaţi în el. Dacă ar fi reabilitat, ar fi o alternativă viabilă, mai ales că noi dispunem şi de o cantină reabilitată cu fonduri europene, în care servesc acum masa copiii de la after school. Căminul a mai fost locuit de cadre didactice până în 2012, când am fost nevoiţi să le evacuăm, deoarece s-a considerat că întâi ar trebui solicitat acordul Ministerului Educaţiei pentru schimbarea destinaţiei spaţiului de învăţământ".

De fapt, exact procedura de schimbare a destinaţiei spaţiului de învăţământ pare să fie buturuga de care se împiedică şi primarul Pucheanu: „Pentru orice spaţiu atribuit în folosinţa unei instituţii de învăţământ, orice-ai face altceva decât sală de curs e schimbare de destinaţie, înseamnă acordul ministerelor, e o procedură anevoioasă şi de lungă durată, dar nu imposibilă”.

În realitate, e vorba de o notă de fundamentare, acordul consiliului de administraţie din şcoală, votul şi solicitarea Consiliului local. Totul n-ar dura mai mult de un an, nu zece ani, cât se estimează că ar fi nevoie pentru construcţia unor locuinţe ANL pentru profesori, pe terenul celor două cazărmi militare pe care Primăria tocmai le-a solicitat Ministerului Apărării Naţionale.

Citit 7128 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.