Sesiunea a doua de BACALAUREAT

Sesiunea a doua de BACALAUREAT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În jur de 2.000 de candidaţi din judeţul Galaţi sunt aşteptaţi la a doua sesiune de Bacalaureat care va debuta luni, 21 august, în mod atipic, cu probele scrise, în condiţiile în care, de regulă, absolvenţii de liceu susţineau întâi probele de competenţe.

În vară, peste 1.500 de elevi de clasa a XII-a nu s-au mai înscris în examen, din motive de situaţie neîncheiată la învăţătură şi corigenţe, iar peste 700 de candidaţi care au susţinut examenul în prima sesiune nu au promovat.

Prima probă, cea scrisă la Limba şi literatura română a fost programată pe 21 august. Pe 23 august, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, iar pe 24 august, se va da examen la disciplina la alegere din specializarea şi profilul urmat.

Evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română este planificată pe 25 şi 28 august. Pe 29 şi 30 august, se va face evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august se va desfăşura evaluarea competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 1 septembrie, până în ora 16,00, se vor afişa rezultatele iniţiale, urmând ca, în aceeaşi zi, până la ora 20,00, să fie depuse cererile de contestaţii de către candidaţii nemulţumiţi. Notele finale vor fi făcute publice pe 6 septembrie.

Unde vor susţine elevii examenele

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a stabilit că a doua sesiune de Bacalaureat se va susţine în patru centre de examen. La Liceul Teoretic "Dunărea" au fost arondate următoarele instituţii: Colegiul  Economic "V. Madgearu", Liceul din Tudor Vladimirescu, Colegiul  Naţional "Al.  I Cuza", Liceul  cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic din Pechea, Liceul "E. Racoviţă", Liceul Teoretic "Sf. Maria", Liceul  Tehnologic din Tg. Bujor, Liceul Tehnologic din Bereşti, Colegiul Naţional "M.  Kogălniceanu", Colegiul Tehnologic "Traian Vuia".

La Colegiul Tehnic "Radu Negru" vor susţine examenul restanţierii de la Seminarul  Teologic "Sf. Andrei", Liceul Tehnologic de Marină, Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", Liceul de Artă "D. Cuclin", Liceul Teoretic "Dunărea", Liceu Tehnologic CFR, Liceul Particular "Marin Coman".

La Liceul Tehnologic CFR vor susţine examenul elevii de la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu", Colegiul Tehnic "Paul Dimo", Liceul Tehnologic "A. Saligny", Colegiul Tehnic "Radu Negru", Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism "D.  Moţoc".

Şi la Tecuci a fost stabilit un centru la Colegiul Naţional "Spiru Haret", unde vor merge candidaţii de la această instituţie de învăţământ dar şi cei de la Liceul Tehnologic "Elena Caragiani", Liceul Tehnologic din Corod, Liceul Tehnologic din Cudalbi, Liceul Tehnologic din Iveşti, Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie, Liceul Tehnologic "Ov. Caledoniu", Colegiul Naţional "C. Hogaş".

Citit 2719 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.