În camerele de cămin, talentul studenţesc acoperit de var
Foto: Marius Negri

În camerele de cămin, talentul studenţesc acoperit de var
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Mai sunt doar două săptămâni până când va începe un nou an universitar. Tocmai de aceea, în Campusul Universitar ”Al. I. Cuza” din Galaţi pregătirile sunt în toi.

Instalaţia electrică şi cea sanitară a fost schimbată, iar camerele de cămin sunt văruite. Direcţia de Cămine şi Cantine şi Proiecte Studenţeşti a achiziţionat nu mai puţin de 25 de tone de var, pentru ca toate camerele să fie igienizate şi împrospătate. Munca este însă dificilă, pentru că în mai toate camerele este nevoie de răzuit pereţii şi abia apoi să fie văruiţi. Şi asta din cauză că studenţii şi-au pus imaginaţia la încercare şi au desenat tot felul de "fresce" pentru a-şi personaliza spaţiul de locuit. De la flori, pomi, inimioare şi până la personaje de desene animate, toate şi-au găsit locul pe pereţii camerelor de cămin. În unele încăperi, printre care şi sălile de lectură, pereţii au fost decoraţi cu mesaje. Studenţii şi-au pus şi la acest capitol imaginaţia şi talentul şi au compus până şi poezii. ”Când e frate lângă frate/ Examenele se iau toate/ Când e unul singurel/ Sar restanţele pe el”, ”Sunt abstractă, autonomă şi necondiţionată precum obligaţia ce se naşte în cadrul unui bilet la ordin”, sunt doar două exemple din sutele de mesaje scrise pe pereţii sălilor de lectură din Campusul Studenţesc.

Noul director de la Direcţia de Cantine şi Cămine Studenţeşti a decis să văruiască toate camerele de cămin, în speranţa că studenţii care se vor caza anul acesta vor aprecia efortul şi vor păstra curăţenia. ”Noi înţelegem că îşi doresc să îşi personalizeze camerele în care locuiesc cel puţin un an de zile. Dar, ca în fiecare an, am încercat să profităm de vacanţa studenţilor şi am început cu reparaţii generale. Vorbim de instalaţiile sanitare şi de instalaţiile electrice. Anul acesta am reuşit să achiziţionăm o cantitate mare de var, aproximativ 25 de tone, cu care ne-am dorit să igienizăm şi să dăm o culoare uniformă camerelor. În curând vor veni şi saltele noi, sperăm până când vin studenţii, dacă nu, în primele zile după ce aceştia se vor caza. Anul acesta am achiziţionat cam 1.200 de saltele, mai avem şi pe stoc, de anul trecut. Important este că toate aceste saltele vor acoperi toate spaţiile de cazare de care dispunem”, ne-a explicat Cristinel Ioja, directorul de la Direcţia de Cămine Studenţeşti.

Citit 2488 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.