Aproape 200 de elevi şi profesori vor fi PREMIAȚI de Inspectoratul Şcolar gălățean

Aproape 200 de elevi şi profesori vor fi PREMIAȚI de Inspectoratul Şcolar gălățean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ca în fiecare an, de Ziua Mondială a Educaţiei, Inspectoratul Şcolar gălățean îi va premia pe profesorii care în anul şcolar precedent au obţinut cu elevii premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Pentru prima dată, anul acesta sunt chemaţi alături de dascălii lor şi olimpicii.

Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă", joi, 5 octombrie, începând cu ora 10,00. "Cadrele didactice şi elevii vor primi din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean diplome de excelenţă şi premii simbolice, în semn de recunoaştere pe care o reprezintă munca de echipă în obţinerea rezultatelor în performanţa şcolară", se arată în comunicatul semnat de inspectoarea generală Mioara Enache. În total, vor fi premiaţi 98 de elevi şi 80 de cadre didactice.

Campioni şi de data aceasta la număr de distincţii primite la olimpiadele naţionale şi internaţionale sunt elevii şi profesorii de  la  Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", cu 23 de elevi care au adus premii şi menţiuni. Pe locul al doilea se situează Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin", cu nouă distincţii, urmat de Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Andrei", cu cinci premii. Urmează Colegiul Naţional "Costache Negri" şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, fiecare cu câte patru premianţi.

Câte trei premii naţionale au fost câştigate de Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" şi de Colegiul de Agricultură şi Economie din Tecuci. Colegiul  Economic "Virgil  Madgearu" se mândreşte cu două premii, în timp ce Liceul Tehnologic "Paul Bujor" din Berești, Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", Liceul Tehnologic din Pechea, Liceul  cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic din Cudalbi, Liceul Teoretic "Dunărea" şi Liceul Tehnologi "Elena Caragiani" din Tecuci  au câte un premiu.

Dintre gimnazii, anul acesta cele mai multe premii, în număr de patru, au fost câştigate de Şcoala "Miron Costin" (Nr. 12). De aici vor veni la premiere nu mai puţin de 12 copii, întrucât unul dintre premii este obţinut de echipa de volei. Pe locul al doilea se clasează Şcoala Nr. 29 cu două premii, dar şi Şcoala din Suceveni, care a primit la rândul ei tot două premii la Olimpiada Naţională de Lectură pentru elevii din mediul rural. Este o idee binevenită că se organizează un astfel de concurs, întrucât astfel li se oferă şi elevilor de la ţară posibilitatea să urce pe podium în număr mai mare, alături de elevii de la oraş, care, să recunoaştem, au alte condiţii. Astfel, au  mai primit câte un premiu la această competiţie şi elevii şi profesorii din Cârlomăneşti, Hanu Conachi, Cavadineşti şi Cudalbi.

Bine reprezentată va fi la premiere şi Şcoala din Munteni, care va veni cu  întreaga echipă de rugby (12 elevi, alături de profesorul lor). Tot în categoria unităţilor care se pot lăuda cu câte un premiu se  înscrie şi Şcoala Nr. 43.

 

Citit 2401 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2017 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.