Universitatea Dunărea de Jos. Al treilea an de Medicină în Italia

Universitatea Dunărea de Jos. Al treilea an de Medicină în Italia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Universitatea din Enna (Sicilia), unde funcţionează Facultatea de Medicină deschisă de Universitatea "Dunărea de Jos", va începe, săptămâna aceasta, cel de-al treilea an academic. "Suntem mulţumiţi că lucrurile merg mai bine decât ne aşteptam. Anul acesta, au terminat cursul de limbă română 77 de studenţi, de trei ori mai mulţi decât în anul precedent. Prin urmare,  vom avea o concurenţă destul de mare la Medicină. Mai puţini vor veni la Asistenţă medicală, deoarece la noi se fac patru ani, în timp ce în Italia facultatea este de trei ani la această specializare", ne-a declarat rectorul  Iulian Bîrsan.

Acesta ne-a mai declarat că Fundaţia "Proserpina", care patronează Universitatea din Enna, a primit inclusiv banii înapoi de la Ministerul Educaţiei din Italia, care a dat-o în judecată.

"Am câştigat procesul. Fundaţia primise o amendă destul de consistentă, iar banii i-au fost returnaţi odată cu cheltuielile de judecată. Ministerul Educaţiei din Italia ne-a dat în judecată, pentru că nu am fi avut dreptul să funcţionăm pe teritoriul lor. Reprezentanţii instituţiei nu au înţeles atunci că orice universitate din Uniunea Europeană are dreptul să funcţioneze prin aceste tipuri de extensiuni. Faptul că am fost implicaţi în proces a fost benefic pentru noi, pentru că există o sentinţă şi o hotărâre judecătoreasă care ne dă dreptate. Situaţia nu este convenabilă pentru unele instituţii din Italia, pentru că suntem o universitatea cu predare în limba română. Dar au fost nevoiţi să ne accepte, iar noi suntem din ce în ce mai  căutaţi de studenţii interesaţi să facă  Medicina în limba română", a mai precizat rectorul Iulian Bîrsan.

Citit 1600 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2017 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.