119 ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional "Spiru Haret"

119 ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional "Spiru Haret"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Colegiul Naţional "Spiru Haret" a aniversat, pe 28 octombrie, 119 ani de existenţă: este atestat documentar din 28 octombrie 1898, respectiv din momentul în care, din iniţiativa lui Dimitrie Petre (Tache) şi a Elenei Anastasiu, a luat fiinţă ca şcoală de fete (Şcoala profesională de fete, cu două clase de gimnaziu). A devenit liceu în 1923 şi poartă numele lui Spiru Haret din 1990. În 2011 a primit titlul de colegiu naţional.

În cinstea celor 119 ani de la înfiinţare, în colegiu s-au derulat mai multe activităţi. Vineri, sub genericul "119 gânduri despre 119 ani de educaţie", au avut loc un concurs de tricouri tematice, concursuri pe tema istoriei devenirii şcolii, concursuri de cultură generală şi concursuri sportive, expoziţie de carte, expoziţie florală, dar şi o defilare a elevilor din "Spiru Haret" (un marş derulat pe străzile principale ale oraşului, organizat de Consiliul şcolar al elevilor, la care au participat toate clasele, fiecare clasă având câte un slogan scris pe câte o pancartă). La final, s-a organizat o prezentare a tuturor pancartelor, cu explicitarea simbolurilor folosite.

Sâmbătă, a  avut loc o întâlnire de suflet, plină de emoţie, cu pensionarii şcolii, prilej cu care s-a prezentat şi un mic spectacol artistic. Elevii şcolii, membri ai grupului "Altiţa", i-au încântat şi emoționat pe toţi cei prezenţi, cu un colaj de cântece şi dansuri populare executate cu profesionalism.

Citit 769 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2017 02:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.