Octavian Guzu câştigă premii după premii la concursuri IT

Octavian Guzu câştigă premii după premii la concursuri IT
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gălăţeanul Octavian Guzu se numără printre tinerii care au descoperit reţeta succesului: este un student de nota 10, câştigând premii după premii în domeniul în care se şcoleşte şi reuşind să şi lucreze part-time la  o companie de renume.

Octavian este student în anul al treilea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. Recent s-a făcut remarcat prin două premii importante pe care le-a câştigat la competiţii dificile.

"Ultimul concurs la care am participat a fost un hackathon în Bucureşti, sponsorizat de Microsoft România, la care împreună cu echipa mea am obţinut locul I. Un hackathon este o concurs în care organizatorii propun o temă, iar participanţii au la dispoziţie doar 24 de ore pentru a realiza un produs finit pe care să îl prezinte juriului, la final. Pentru mine, principala provocare în orice hackathon este timpul limitat în care trebuie să ma adaptez la tehnologii cu care nu am lucrat până acum. De aici se trag principalele cunoştinţe asimilate în asemenea concursuri, la care se adaugă munca în echipă, organizarea timpului şi capacitatea de a expune un proiect în faţa unor persoane din domeniul IT", povesteşte tânărul cu entuziasm.

Cu o săptămână înaintea hackathonului, a participat, împreună cu alţi trei colegi, la faza finală a unui concurs de tip Capture The Flag (CTF), unde a obţinut locul al II-lea. "Un concurs de tip CTF, este o provocare de securitate cibernetică. Participanţii primesc o serie de aplicaţii, cum ar fi site-uri web sau programe, care prezintă diverse vulnerabilităţi de securitate. Rolul nostru este de a le descoperi şi combate. Din CTF-uri, am deprins noţiuni de securitate cibernetică, ce înseamnă un atac, de unde porneşte şi cum poate fi oprit", explică el.

Octavian nu este doar un student model. În timpul care-i rămâne liber, a ales  să se angajeze part-time, pentru a căpăta din timp experienţa atât de necesară atunci când vine vorba de un job mai bun. Recunoaşte că la angajare au contat foarte mult premiile obţinute la competiţiile în care nu a pregetat să participe.

"Lucrez la Bitdefender. Programul este part-time, pentru a putea acorda atenţia necesară facultăţii. Aici am ocazia să învăţ lucruri pe care facultatea nu le poate acoperi. Lucrez într-o echipa în care oamenii sunt mereu dispuşi să mă ajute şi de la care am deprins multe lucruri. Mai mult, mi-am făcut prieteni din Bucureşti şi din Iaşi în cadrul companiei, ceea ce nu  poate fi decât foarte plăcut", mai povesteşte Octavian.

Deşi ar fi putut să se înscrie la o facultate în străinătate, susţine că se bucură că a ales să rămână în România, unde învăţământul  superior în domeniul  IT este la un nivel foarte înalt, iar perspectivele în carieră sunt destul de multe. Nu intenţionează să plece din ţară nici pe viitor. Are de  gând participe în continuare la competiţii, vrea să urmeze un program de master şi la proiectele pe care le are în vedere.

"Facultatea a avut rolul principal în dezvoltarea mea de până acum. Acest lucru îl datorez unor profesori bine pregătiţi şi extrem de implicaţi. Trebuie menţionat aici şi liceul la care am fost, CNVA, unde am fost pozitiv influenţat de profesorii pe care i-am avut", spune el despre sistemul de învăţământ care l-a format.        

Citit 4450 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Noiembrie 2017 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.