Furnalul 5 şi Oţelăria îşi reiau activitatea în combinatul siderurgic

Furnalul 5 şi Oţelăria îşi reiau activitatea în combinatul siderurgic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a repornit fluxul cald din combinatul siderurgic după ce, în urmă cu o lună de zile, au fost demarate ample lucrări în vederea finalizării unor investiţii şi a executării unor lucrări de mentenanţă.

“ArcelorMittal Galați confirmă finalizarea celor mai multe dintre lucrările planificate de investiţii şi mentenanţă. Furnalul nr.5 este, în prezent, în proces de readucere în parametri”, se arată într-o informare de presă a ArcelorMittal Galaţi.

Potrivi conducerii combinatului, lucrările au reprezentat o etapă pregătitoare a unor investiţii de câteva zeci de milioane de euro, unele dintre cele mai mari din ultimii ani din industria gălăţeană.

„Scopul acestui pachet complex de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi, dar şi de a întări securitatea şi sănătatea în muncă.

Lucrările, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, se concentrează mai ales asupra Oţelăriei şi vor include un nou convertizor, un nou cap de turnare la Maşina de Turnare Continuă nr.4, un pod rulant de mare capacitate şi altele”, se preciza, la începutul lucrărilor, într-un comunicatul de presă al ArcelorMittal Galaţi.

Oprirea fluxului cald din combinatul siderurgic a presupus inclusiv oprirea controlată a Furnalului 5, alături de Secţia Aglomerare şi Oţelărie. Dintre toate, cea mai complexă a fost răcirea controlată a furnalului, manevră care s-a executat etapizat pe o perioadă de câteva zile. În prezent, la repunerea în funcţiune, Furnalul 5 parcurge, de asemenea, o serie de etape pregătitoare speciale, unele dintre cele mai complexe din siderurgie.

Potrivit datelor furnizate de companie, oprirea fluxului cald, chiar dacă a fost una de câteva săptămâni, nu a afectat clienţii şi nici activitatea laminoarelor, datorită pregătirilor prealabile, în sensul că s-a asigurat un stoc suficient de produse intermediare (brame), astfel încât să fie asigurată continuitatea fluxului de producţie.

Citit 4901 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2017 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.