Un DRAPEL URIAȘ a legat cele două maluri ale Prutului, de Revelion. S-a strigat „Unire!” în noaptea dintre ani (FOTO)

Un DRAPEL URIAȘ a legat cele două maluri ale Prutului, de Revelion. S-a strigat „Unire!” în noaptea dintre ani (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Un drapel tricolor, cu o lungime record de 100 de metri, a legat, de Revelion, cele două maluri ale Prutului, marcând intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918. Numeroase persoane din România (printre care și gălățeni) și din Republica Moldova au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu, din judeţul Vaslui.

Alianţa pentru Centenar, ce reuneşte peste 130 de asociaţii civice sub mesajul unionist „Basarabia e România”, a organizat, împreună cu Primăria Comunei Fălciu, primul eveniment din seria de acțiuni care vor marca împlinirea unui secol de la Unirea tuturor românilor între granițele aceluiași stat național suveran.

Tricolorul românesc a fost întins peste râul Prut, pe podul feroviar, în prezent dezafectat, care făcea legătura între localitatea vasluiană Fălciu și orașul Cantemir din Republica Moldova. Într-un singur glas s-a strigat „Unire!” pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianţei pentru Centenar.

Unioniștii au sărbătorit Revelionul la Casa de Cultură din Fălciu, unde au avut parte de un foc de artificii, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

Citit 10714 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:01

4 comentarii

 • postat de analist
  Marți, 02 Ianuarie 2018 21:41
  89.137.137.***
  Din punctul meu de vedere Basarabia e pierduta definitiv si daca Romania s-ar uni cu Basarabia trebuie ca Basarabia sa fie reconstruita si cum Romania nu are bani singura solutie tot de la Uniunea Europeana vine. Basarabia e 60% rusificata. Acolo si tinerii vorbesc rusa. Daca rusii nu vor sa ne unim nu ne vom uni. Basarabia depinde de gazul rusesc. Daca rusul spune nu atunci e nu. Plus ca toti de acolo sunt oamenii rusilor. Nu exista opozitie. Sa lasam lucrurile asa. Doar poporul de acolo poate decide. Cand toti vor iesi si vor spune vrem unire atunci se va face. Dar toti nu 5 %. Sa se faca un referendum sa vada cati vor cu UE. De fapt ei nu stiu ce inseamna a fi in Uniunea Europeana. Si noi romanii am crezut ca va fi mai bine dar cei din UE ne-au primit ca apaoi sa ne jefuiasca tara de resurse inpreuna cu politicienii care au vandut tara la UE. Nici cu rusii nu e bine. Astia sunt si mai rai . Romania trebuie sa aiba drumul ei si Romania sa fie a romanilor. Romania o va duce bine cand la conducere va veni un presedinte necorupt, nesantajabil, ferm, demn, inteligent, hotarat , puternic , pregatit si care va spune stop la toate actele antiromanesti si va pune tara pe picioare cu o echipa de oameni superinteligenti din guvern care sa vrea bine pentru tara si popor. Doar asa tara va fi puternica si respectata in Europa si lume. Toate resursele taii sa ramana a romanilor si noi sa avem capitalul romanesc cu care sa dezvoltam tara. Sa investim in educatie, sa stopam jefurile, sa alfabetizam tara, toata lumea sa stie o meserie , sa nu se mai taie padurile , sa dezvoltam turismul , sa reconstruim tara. Daca Germani a putut trebuie sa putem si noi. Avem ingineri pregatiti , avem economisti buni, avem medici , avem forta de munca calificata. La treaba si moneda nationala va rivaliza cu dolarul american. Rusii si americanii sa stea in banca lor. Romania e a romanilor adevarati. Basarabia a fost parte a Romaniei.
  1
  9
  Raportează
 • postat de @ Marin
  Marți, 02 Ianuarie 2018 17:59
  89.137.225.***
  Este adevarat ca Romania nu este Elvetia , dar este in UE , alaturi de alte state.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Costin
  Luni, 01 Ianuarie 2018 21:25
  100.99.66.***
  Este vorba de reintregirea teritoriului despartit prin Tratatul Molotov- Ribentrop, declarat nul de Germania si Rusia, dar culmea, care isi produce efectele numai asupra Romaniei, dupa 57 de ani, in rest totul a revenit la situatia frontierelor din 1940! Sunt 2 tari dar un singur popor- roman, o singura natiune- romana!
  6
  40
  Raportează
 • postat de Marin
  Luni, 01 Ianuarie 2018 21:14
  95.76.59.***
  Eu zic sa lasati visele ude cu unirea, cand unesti 2 tritorii, le iei si cu bune si cu rele, si cu datorii si cu infractionalitate si cu tot si vi se pare voua ca Roamania e Elvetia? mai usor cu pianul pe scari.
  35
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.