Un DRAPEL URIAȘ a legat cele două maluri ale Prutului, de Revelion. S-a strigat „Unire!” în noaptea dintre ani (FOTO)

Un DRAPEL URIAȘ a legat cele două maluri ale Prutului, de Revelion. S-a strigat „Unire!” în noaptea dintre ani (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Un drapel tricolor, cu o lungime record de 100 de metri, a legat, de Revelion, cele două maluri ale Prutului, marcând intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918. Numeroase persoane din România (printre care și gălățeni) și din Republica Moldova au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu, din judeţul Vaslui.

Alianţa pentru Centenar, ce reuneşte peste 130 de asociaţii civice sub mesajul unionist „Basarabia e România”, a organizat, împreună cu Primăria Comunei Fălciu, primul eveniment din seria de acțiuni care vor marca împlinirea unui secol de la Unirea tuturor românilor între granițele aceluiași stat național suveran.

Tricolorul românesc a fost întins peste râul Prut, pe podul feroviar, în prezent dezafectat, care făcea legătura între localitatea vasluiană Fălciu și orașul Cantemir din Republica Moldova. Într-un singur glas s-a strigat „Unire!” pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianţei pentru Centenar.

Unioniștii au sărbătorit Revelionul la Casa de Cultură din Fălciu, unde au avut parte de un foc de artificii, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

Citit 11039 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.