Avaria de la CET a fost remediată: Sistemul de termoficare funcţionează din nou

Avaria de la CET a fost remediată: Sistemul de termoficare funcţionează din nou
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Avaria care a afectat, joi, timp de mai multe ore, furnizarea agentului termic în tot Galaţiul a fost remediată în seara aceleiaşi zile. Conform reprezentanţilor CET, a fost vorba de o avarie la o conductă din interiorul societăţii amintite. Echipele de intervenţie au golit instalaţia, au sudat ţeava respectivă şi au reluat furnizarea de abur. Instalaţia a fost repusă în funcţiune în jurul orei 21,30, oră la care s-a reluat furnizarea de agent termic. Numai că, între timp, apa din conductele CET se răcise şi este nevoie de un timp destul de lung până când căldura din toate apartamentele gălăţenilor branşaţi la sistemul public de termoficare să ajungă din nou la parametrii optimi.

Astăzi, la orele prânzului, căldura agentului termic furnizat de Electrocentrale era de 80 de grade Celsius, temperatura ideală fiind de 86-87 de grade, ne-ai spus reprezentanţii CET, care au estimat că situaţia va reveni la normal în câteva ore, în cursul zilei de vineri.

Reţeaua de termoficare funcţionează normal începând de aseară (joi seara, 4 ianuarie 2018 - n.red.). După ce CET a remediat avaria, Calorgal a început să distribuie agentul termic în regim normal”, ne-a spus directorul Calorgal, Marian Alexandru.

Astăzi, pe la 7,00 dimineaţa, caloriferele au început să se dezmorţească. Se simţea din nou că intră apa fierbinte în ele”, ne-a anunţat unul dintre cititorii „Vieţii libere” care locuieşte în Micro 40. Pe de altă parte, unul din efectele avariei produse la Electrocentrale a fost scăderea presiunii la gaze, pentru că mulţi gălăţeni au folosit aragazul ca să se încălzească. „Joi seara, pe la opt, am dat drumul la aragaz şi flacăra abia pâlpâia”, ne-a spus un alt cititor.

Citit 1429 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2018 13:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.