A venit iarna. Au fost sau nu autorităţile luate prin surprindere?

A venit iarna. Au fost sau nu autorităţile luate prin surprindere?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A venit iarna şi la Galaţi. Primăria a anunţat, printr-un comunicat de presă, că „activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului se desfăşoară în conformitate cu «Procedura pentru asigurarea desfăşurării activităţii la nivelul municipiului Galaţi în cazul poluărilor accidentale sau fenomenelor meteorologice periculoase: caniculă, furtună, ploaie abundentă, polei şi ninsoare abundentă 15 noiembrie 2017 - 15 noiembrie 2018», reglementată de DGSCUP, din cadrul Primăriei Galaţi”.

Astfel, intervenţia a început încă de luni seară, de la ora 20,00, şi va continua, conform avertizărilor ANM, până pe miecuri, 17 ianuarie, ora 20,00.

Conform comunicatului Primăriei Galaţi, Serviciul Public Ecosal a intervenit, pentru combaterea poleiului şi împrăştierea materialului antiderapant, cu două autoîncărcătoare frontale şi cu şapte sărăriţe, la care s-au adăugat şapte camioane cu lamă şi sărăriţe ale SC Tancrad SRL.

De asemenea, Ecosal a scos pe străzi 12 tractoare cu lamă şi perie pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil, dar şi patru motocultoare pentru curăţarea zăpezii şi combaterea poleiului pe trotuare. Până la ora 8,00, au fost împrăştiate 161,7 tone de material antiderapant.

Conform sursei citate, pentru activitatea de deszăpezire lucrează, în total, 177 de persoane (mecanici, conducători auto, lucrători şi coordonatori).

Acestea sunt datele furnizate de Primăria Galaţi. Vom reveni pe parcursul zilei cu noi date de la autorităţile locale, dar şi din oraş, unde vom merge să vedem cum s-a făcut efectiv deszăpezirea.

Citit 3607 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2018 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.