Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
4 comentarii

A venit iarna şi la Galaţi. Primăria a anunţat, printr-un comunicat de presă, că „activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului se desfăşoară în conformitate cu «Procedura pentru asigurarea desfăşurării activităţii la nivelul municipiului Galaţi în cazul poluărilor accidentale sau fenomenelor meteorologice periculoase: caniculă, furtună, ploaie abundentă, polei şi ninsoare abundentă 15 noiembrie 2017 - 15 noiembrie 2018», reglementată de DGSCUP, din cadrul Primăriei Galaţi”.

Astfel, intervenţia a început încă de luni seară, de la ora 20,00, şi va continua, conform avertizărilor ANM, până pe miecuri, 17 ianuarie, ora 20,00.

Conform comunicatului Primăriei Galaţi, Serviciul Public Ecosal a intervenit, pentru combaterea poleiului şi împrăştierea materialului antiderapant, cu două autoîncărcătoare frontale şi cu şapte sărăriţe, la care s-au adăugat şapte camioane cu lamă şi sărăriţe ale SC Tancrad SRL.

De asemenea, Ecosal a scos pe străzi 12 tractoare cu lamă şi perie pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil, dar şi patru motocultoare pentru curăţarea zăpezii şi combaterea poleiului pe trotuare. Până la ora 8,00, au fost împrăştiate 161,7 tone de material antiderapant.

Conform sursei citate, pentru activitatea de deszăpezire lucrează, în total, 177 de persoane (mecanici, conducători auto, lucrători şi coordonatori).

Acestea sunt datele furnizate de Primăria Galaţi. Vom reveni pe parcursul zilei cu noi date de la autorităţile locale, dar şi din oraş, unde vom merge să vedem cum s-a făcut efectiv deszăpezirea.

Citit 3104 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2018 10:09

4 comentarii

 • postat de ady Marți, 16 Ianuarie 2018 14:36 5.2.205.*** Link la comentariu
  4
  11

  Nu va mai lamentati atat dragi cetateni!
  Putina zapada care a cazut in Galati nu era motiv de ingrijorare si de scos tot arsenalul in strada. Hai sa mai punem si noi mana pe lopeti si sa conducem mai atent in trafic.
  Cat despre utilajele vazute prin oras - felicitari Ecosal si Tancrad. Vreau sa fiti la fel si cand va ninge 2 zile abundent.

  Raportează
 • postat de cetatean Marți, 16 Ianuarie 2018 11:56 89.136.187.*** Link la comentariu
  18
  7

  Bravo lor ca au scos utilajele la treaba din timp.
  Dar ar fi mai bine sa ne spuneti pe unde circulatia e cu probleme si pe unde nu sunt probleme!

  Raportează
 • postat de taxon Marți, 16 Ianuarie 2018 11:04 89.136.235.*** Link la comentariu
  12
  25

  Vraja marii, dom' primar! v-a luat prin suprindere iarasi! Azi dimineata Cosbuc si Brailei erau pline de zapada framintata, nu mai zic de stradutele adiacente. La Ploiesti, in schimb, cu mai multe zapada cazuta decit la Galati, strazile sunt "la negru". Ca asa e de obicei la ei si asa e de obicei la noi.

  Raportează
 • postat de Mihai Marți, 16 Ianuarie 2018 10:36 5.13.128.*** Link la comentariu
  5
  25

  Numai Serviciul Public Ecosal si SC Tancrad SRL au primit contractele de deszapezire pentru iarna 2017 - 2018 ? Celelalte firme unde sunt ? Cand se va actiona pe arterele si strazile secundare ? Sau se asteapta sa se incalzeasca vremea sau sa se formeze polei sa mai traiasca ortopezii si autoservicele auto ? Cu locurile de parcare cu abonament la Consiliul Local se mai aude ceva ? Ca doar s-au cheltuit ceva bani de la bugetul local pentru inventariere si marcare. Si pe deasupra " avem asa de multe locuri de parcare " dupa ce a fost desfiintata taxa de poluare (sau cum s-a mai numit) si s-au mutat rablele din UE de la ei la noi, ca doar ce arunca altii la noi este foarte bun.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.