„Caviar, Vodka şi Bye, Bye!”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Magda Nica, premiată la Roma: La Roma  a avut loc recent decernarea premiilor Baiocco 2009, la care artista românca Magda Nica, stabilită la Roma, a fost recompensată la categoria cel mai bun artist străin. Instituit în 1841 de comunitatea artiştilor străini la plecarea sculptorului Thorwaldsen din Roma, premiul Baiocco a mai fost conferit lui Gogol, Nibby, Andersen, Reinhart pentru valoarea operelor create. Sculptor în sticlă apreciat la Roma şi în Italia, Magda Nica  a expus în luna iunie la Accademia di Romania.

* Hram la biserica din Dacula: Biserica ortodoxă română „Sfânta Maria" din Dacula organizează duminică, 4 octombrie, sărbătoarea Hramului, al cărei invitat special va fi cântăreaţa de muzică populară Niculina Stoican.

* Festival la Chişinău: Institutul Cultural Român organizează, în perioada 2-8 octombrie, Festivalul Filmului Românesc la Chişinău.

* Trei pentru Canada: Trei tineri, elevi în clasa a XII-a la Botoşani, oraş  înfrăţit cu Laval, au participat la un interesant schimb de experienţă. Răzvan Gabriel Misteanu, elev la Liceul de Ştiintele Naturii, a ajuns la Montreal pentru a vizita Colegiul "André Grasset" înfrăţit cu liceul moldovean la care învaţă. Bianca Elena Murariu (pianistă) şi Iuliu Oliver Popescu (fagot), elevi la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", sunt printre cei mai talentaţi instrumentişti din România, dovadă numeroasele premii naţionale şi internaţionale câştigate la concursuri de profil. Cei doi tineri solişti instrumentişti au susţinut concerte de pian şi fagot pentru comunitatea românească (la biserici româneşti din Montreal şi Laval), au luat parte la cursuri şi concerte, ba chiar au avut o întâlnire cu ministrul Culturii din Quebec.

* Comunitatea română din Norvegia: Pe 5 octombrie, membrii comunităţii de români din Norvegia se vor întâlni la Ambasada României la Oslo.

* Teatru pentru Bruxelles: Arthis - Casa de Cultură Belgo-Romana din Bruxelles prezintă vineri, 16 octombrie, de la ora 20.00, în Sala Oglinzilor a Centrului Cultural De Markten din Bruxelles spectacolul de teatru  „Caviar, Vodka şi Bye, Bye!", de George Astaloş, în regia lui Dan Puican, cu mari actori români: Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu, Alexandru Arşinel,  Eugen Cristea.

* Filme româneşti în Coreea de Sud: Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, "Caravana Cinematografică", de Titus Muntean, şi "Francesca", de Bobby Păunescu, vor rula la Festivalul Internaţional de la Pusan, între 8 şi 16 octombrie…

* Literatură română în Spania: Institutul Cultural Român Madrid şi Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC) organizează colocviul Literatura română în Spania. Identităţi, confesiuni, confluenţe culturale. Pe 6 octombrie 2009, la Círculo de Bellas Artes din Madrid, scriitorii Gabriela Adameşteanu, Ion Vianu, Dan Lungu, Petru Cimpoeşu şi Victor Ivanovici vor vorbi despre experienţele lor de viaţă şi despre creaţiile lor literare înainte şi după 1989.

Citit 2583 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.