Oficial, în Galaţi se fură mai puţin

Oficial, în Galaţi se fură mai puţin
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

2017 a fost, potrivit poliţiştilor gălăţeni, unul mai puţin prolific pentru hoţi şi infractorii care ne pun în pericol pe stradă. Cel puţin asta reiese din bilanţul IPJ Galaţi pe anul trecut, care face referire la scăderi pe toată linia în ceea ce priveşte infracţiunile care au adus atingere patrimoniului, de genul furturilor ori tâlhăriilor, indiferent dacă au fost comise în locuri publice sau nu. La mijloc ar putea fi vorba şi de o scădere a numărului de situaţii în care păgubiţii au cerut ajutorul poliţiei.

"În 2017, infracţionalitatea stradală a înregistrat valori negative faţă de anul anterior, numărul total al infracţiunilor sesizate fiind mai mic cu trei procente, aceasta continuând să aibă o pondere redusă în totalul infracţionalităţii sesizate", se arată în raportul făcut public de IPJ Galaţi.

Tot instituţia raportează şi o scădere a tâlhăriilor comise în stradă, mai puţine cu 15 procente decât în 2016, dar şi a furturilor, mai cu seamă cele petrecute în mediul rural înregistrând, oficial, o scădere cu circa zece procente. "Criminalitatea judiciară a înregistrat, în anul 2017, în ceea ce privește infracţiunile contra patrimoniului, scăderi procentuale, faţă de anul precedent. Astfel, furturile au scăzut cu 3,90 la sută, tâlhăriile cu 7,09 la sută, distrugerile cu 3,17 la sută. În cursul perioadei menţionate s-a reuşit identificarea şi indisponibilizarea unui număr de 20 autovehicule sustrase din spaţiul Uniunii Europene, valoarea acestora fiind de aproximativ 300.000 euro", se mai precizează în documentul citat.

Citit 1575 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.