Pentru că până la sărbătorile de Crăciun mai sunt câteva zile, iar weekendurile din această perioadă au dezlegare la pește, vă prezentăm câteva rețete delicioase și delicate din pește.
Fornetti cu somon și cremă Philadelphia
Ingrediente pentru 100 de bucăţi: 3 kg fornetti coapte cu cașcaval, 1 kg file de somon, 1 kg cremă de brânză Philadelphia, 200 grame mărar proaspăt, măsline pentru decor.
Preparare: Se procură 3 kg fornetti mini cu cașcaval sau se prepară din aluat foietaj în cuptorul cu abur. Se separă în două jumătăți egale fiecare bucată și se umple cu aproximativ 10 grame de cremă de brânză, la care s-a adăugat mărar tăiat mărunt și 10 grame de file de somon tăiat cuburi. Opţional, se pot adăuga felii de avocado tăiate cubulețe. La final, se vor așeza pe un platou și se vor decora cu măsline verzi fără sâmburi.
Pește "en papillotte" cu portocale și morcov caramelizat la cuptor
Ingrediente: 5 pești (fără cap și coadă), 2 portocale mari, 2 lămâi de dimensiuni normale, 2-3 cepe, 5 căpățâni de usturoi, 3 linguri ulei, 1 ardei iute mic pentru fiecare pește (opțional), 1 linguriță sare + piper per pește, vin alb; garnitură: morcov caramelizat.
Preparare: După ce am curățat peștii, i-am spălat în apă rece și i-am crestat, îi punem în castron cu 3 linguri ulei și îi masăm ca să ajungă uniform uleiul. Ne ocupăm și de portocale, lămâi și ceapă. Tăiem fructele rondele și ceapa în cuburi. Trecem la montat. Luăm o foaie de copt. Punem 2 portocale cu 2 lămâi. Ceapa peste ele, iar mai apoi peștele cu ardeiul. Asezonăm cu sare și piper. Și turnăm puțin vin, cam 3-4 degete dintr-o cană. Nu vă speriați. Nu curge. Până a turna, strângeți hârtia ca un pachet în jurul peștelui. După ce am terminat de pus și vinul, rulăm ca să închidem bine punguța. Dacă se scurge din vin, nu vă speriați. Ideea este să nu iasă tot și să fie bine strânsă. O băgăm la cuptor pentru 40 de minute. Facem așa cu toți peștii. Peștele este fraged și dulce, cu un gust extraordinar. Vinul l-a pătruns perfect, iar fructele i-au dat un supergust. Se poate mânca cu morcov caramelizat, cu cartofi, sparanghel sau orice legumă doriți.

