A crescut numărul accidentelor rutiere grave

A crescut numărul accidentelor rutiere grave
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspectoratul Judeţean de Poliţie al Judeţului Galaţi şi-a prezentat, într-o conferinţă de presă, raportul de activitate pe anul 2017. Datele statistice, prezentate de inspectrorul şef al IPJ Galaţi, cms.şef. Cornel Mototolea, arată faptul că numărul accidentelor rutiere a crescut anul trecut faţă de 2016. O creştere a fost remarcată şi la numărul răniţilor grav şi deceselor în urma accidentelor rutiere.“Numărul accidentelor rutiere grave înregistrate în 2017 este cu 26 la sută mai mare în raport cu cel înregistrat în anul 2016. Există creşteri şi la numărul persoanelor rănite grav şi la persoane decedate, respectiv de la 53 în 2016, la 58 în 2017”, a explicat cms. şef Cornel Mototolea.

Oamenii legii au stabilit şi principalele cauze care au dus la producerea acestor accidente. Pe primul lor sunt pietonii – 32,24 la sută dintre evenimentele rutiere fiind din vina lor, urmaţi de biciclişti, cu 10,5 la sută, şi de şoferii care nu au adaptat viteza la condiţiile de drum, cu 10,1 la sută.

„Creşterea numărului accidentelor rutiere este datorată indisciplinei în trafic şi a numărului mare de autovehicule. În anul 2018 acţiunile poliţiei rutiere vor continua şi sperăm la o diminuare, prezenţa poliţiştilor va fi mult mai activă în stradă. Solicit atât de la conducătorii auto, cât şi de la pietoni, mult mai multă responsabilitate când se află în trafic. Dispozitivele vor fi direcţionate în zonele în care au avut loc mai multe accidente”, a completat şeful IPJ Galaţi.

Conform sursei citate, zi de zi sunt trei echipaje ale poliţiei rutiere în trafic, numărul acestora fiind însă completat şi de agenţii de poliţie de la secţii urbane care au calitate de poliţişti rutieri.

Citit 3054 ori Ultima modificare Vineri, 09 Februarie 2018 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.