PORTURILE din Galaţi şi Brăila, ÎNCHISE din cauza vântului puternic

PORTURILE din Galaţi şi Brăila, ÎNCHISE din cauza vântului puternic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Porturile din Galaţi şi Brăila au fost închise, miercuri, 28 februarie 2018, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în special a vântului puternic. "Nu a fost o decizie impusă de APDM, ci una luată de fiecare operator portuar în parte, în funcţie de problemele intervenite", ne-a spus directorul general al Administraţiei Porturilor Dunării Martitime (APDM) Galaţi, Luigi Ciubrei.

"Decizia închiderii unui port depinde de marfa care se încarcă, de puterea vântului... Fiecare operator are responsabilitatea sa, fiecare ştie înălţimea macaralelor şi suprafaţa expusă la vânt. Joi (1 martie 2018 - n.red.), ele s-ar putea redeschide. Chiar dacă temperatura e scăzută, nu e nicio problemă, pentru că operaţiunile se fac mecanizat", ne-a mai spus directorul general al APDM Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu, ne-a confirmat că activitatea din Romportmet, portul mineralier al combinatului gălăţean, a fost oprită, miercuri, 28 februarie 2018. Dumitrescu a precizat că oprirea portului este singura problemă serioasă cu care ArcelorMittal se confruntă în aceste zile de cod portocaliu.

Şi în Damen Galaţi, activitatea este "puţin îngreunată" de ger şi viscol, ne-a spus Florin Spătaru, director de Resurse Umane şi Afaceri Corporatiste al şantierului naval gălăţean.

Citit 1567 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2018 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.