Circulaţie în condiţii de iarnă, în tot judeţul Galaţi
Foto: Marius Negri

Circulaţie în condiţii de iarnă, în tot judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Dacă în judeţele limitrofe, autorităţile au raportat mai multe drumuri naţionale şi judeţene închise, la Galaţi ninsoarea nu a creat probleme majore. Şi asta pentru că atât utilajele de la Drumuri Naţionale, cât şi cele de la Consiliul Judeţean au patrulat permanent şi au rezolvat toate problemele punctuale apărute.

Una dintre aceste probleme a fost semnală la Scânteieşti, unde patru maşini, în care nu se aflau copii, au rămas blocate pe carosabil timp de 30 de minute. În zonă au fost trimise utilaje de la ISU, dar până când acestea au ajuns în zonă situaţia a fost remediată de utilajele de la Drumuri Naţionale. Astfel, cele patru autoturisme au putut să îşi continue drumul. "Situaţia a fost remediată în 30 de minute", ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Conform sursei citate, pe toate drumurile din judeţ se circula în condiţii de iarnă, iar pe sectoarele de drum dintre Slivna şi Aldeşti şi Cudalbi - Băleni utilajele au acţionat cu o frecvenţă mărită, astfel încât să nu se formeze suluri de zăpadă, iar traficul să rămână deschis.

Dacă pe partea de trafic rutier, problemele nu au fost foarte mari, în traficul feroviar s-au luat şi decizii de anulare a trenurilor. Astfel, trei trenuri care aveau plecări din gara Galaţi în cursul zilei de ieri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Este vorba despre trenurile care ar fi trebuit să ajungă la Târgu Bujor, Bucureşti Nord şi Făurei. Anulările au fost făcute pentru ziua de ieri, motiv pentru care, dacă intenţionaţi să plecaţi cu trenul, ar fi bine să vă interesaţi la CFR dacă au mai fost luate astfel de măsuri şi pentru alte trenuri.

La fel ca şi în judeţ, utilajele au lucrat şi în municipiu, cetăţenii fiind sfătuiţi să fie atenţi unde parchează, astfel încât să nu încurce utilajele care fac deszăpezirea pe străzile principale şi secundare.

La ora închiderii ediţiei, nu existau drumuri naţionale sau judeţene care să fie închise în judeţul nostru. Situaţia se poate schimba însă de la o oră la alta, iar pe timpul nopţii se pot lua alte decizii, motiv pentru care înainte de a pleca la drum trebuie să vă interesaţi dacă rutele pe care vreţi să circulaţi sunt sau nu practicabile. De asemenea, nu plecaţi la drum fără a vă echipa maşina de iarnă.

Citit 4884 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2018 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.