Ion Suruceanu, invitat special de Ziua Femeii, la Muzical

Ion Suruceanu, invitat special de Ziua Femeii, la Muzical
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Spectacolul organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" special pentru luna în care este sărbătorită femeia, care îl are ca invitat pe Ion Suruceanu, va avea, la cererea publicului, două reprezentaţii, una pe 10, alta pe 11 martie, de la ora 19,00.

În spectacolul de revistă "Sărut, femeie, mâna ta!", vor evolua, alături de Ion Suruceanu, soliştii gălăţeni Mariana Pisică, Cristina Vasopol, Luminiţa Vologa şi Anton Mihail, alături de orchestra secţiei de revistă, condusă de Nicolae Mantu.

"Muzical gălăţean se află, săptămâna aceasta, într-un turneu de succes cu acest spectacol, în mai multe oraşe: Constanta, Piatra Neamţ, Suceava şi Iaşi, unde, la fel, am fost nevoiţi să programăm două reprezentaţii, la cererea publicului. La noi, pentru că s-au dat foarte repede biletele pentru ziua de sâmbătă, am fost nevoiţi să reprogramăm un spectacol şi duminică", ne spune secretarul artistic al teatrului, Laura Sava.

Despre Ion Suruceanu

Interpretul de muzică uşoară Ion Suruceanu s-a născut la 9 septembrie 1949, în localitatea Suruceni, Ialoveni. După absolvirea şcolii din sat, şi-a continuat studiile la Colegiul de Muzică "Ştefan Neaga" (1964-1967), unde a studiat pianul şi fagotul. În acea perioadă, a fost invitat ca solist in formaţia "Noroc", condusă de Mihai Dolgan. Ulterior, timp de zece ani, a activat în diferite formaţii muzicale: 1970-1973 - interpret în orchestra de muzică uşoară "Bucuria", în 1974 - solist al formaţiei "Contemporanul". A lansat albume, a înregistrat sute de piese și a cutreierat multe ţări. Este Artist al poporului (din 1990) şi Cavaler al Ordinului Republicii (din 2004).

Interpretul îşi selectează piesele îndrăgite cu multă pasiune, unele din ele sunt interpretate ani, decenii la rând, devenind şlagăre îndrăgite, pentru altele îşi compune singur textele. Pe parcursul anilor, a colaborat cu mulţi profesionişti şi compozitori importanţi.

Între 1994 şi 1998, datorită popularităţii sale, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Într-un interviu, Ion Suruceanu spune: "De 20 de ani, nu pot scăpa de porecla "Celentano din Moldova", ori "Celentano sovietic". Am căpătat-o, nu cu ajutorul melodiei"Nezabudka", ce are mai bine de douăzeci de ani, ci a compozitorilor cu care am colaborat. Când mi-a dat piesa "Nezabudka", Veaceslav Dobrînin nu ştia că va deveni un hit". Printre melodiile pe care tot românul le fredonează se numără "Ce seară minunată!", "Cumpăraţi flori!", "Ninge floarea de tei" şi cea care dă titlul spectacolului "Sărut, femeie, mâna ta!".

Citit 4203 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.