UPDATE | Fete obligate să se PROSTITUEZE în bordelurile din Anglia

UPDATE | Fete obligate să se PROSTITUEZE în bordelurile din Anglia
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

UPDATE, 12 martie 2018 | Cele trei persoane acuzate şi reţinute, săptămâna trecută, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată au fost puse în libertate, în urma unei decizii luate de Tribunalul Galaţi. Astfel, judecătorii au decis să respingă propunerea venită din partea procurorilor DIICOT Galaţi cu privire la arestarea preventivă a lui Marius-Daniel Lazăr zis "Macei", în vârstă de 23 de ani, Marcel Lazăr, în vârstă de 47 de ani, şi a Nicoletei-Nela Preda, în vârstă de 32 de ani.

"Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Lazăr Marcel, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Constată că măsura reţinerii a inculpaţilor Lazăr Marius Daniel  şi Preda Nicoleta - Nela a încetat de drept, prin expirarea termenului stabilit de organul de urmărire penală. Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, faţă de inculpaţii: Lazăr Marius-Daniel, Lazăr Marcel şi Preda Nicoleta - Nela", se arată în decizia instanţei.

Pe perioada controlului judiciar, cei trei inculpaţi nu au voie să părăsească teritoriul României şi trebuie să respecte câteva reguli, printre care interdicţia de a nu lua legătura cu martorii şi cu părţile vătămate din dosar. Decizia nu este definitivă, ea fiind deja atacată de procurorii DIICOT, astfel că dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, pentru judecarea contestaţiei.


Trei persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată. Cei trei, Marius-Daniel Lazăr zis „Macei”, în vârstă de 23 de ani, Marcel Lazăr, în vârstă de 47 de ani şi Nicoleta-Nela Preda, în vârstă de 32 de ani, sunt acuzaţi că au pus bazele grupului infracţional în anul 2013.

De atunci, ei au recrutat, transferat, adăpostit, transportat şi primit victime în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însuşite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului. Din cercetările efectuate de procurori a reieşit faptul că, folosind metoda „Loverboy”, inculpaţii au recrutat prin inducere în eroare un număr de cel puţin trei victime pe care ulterior, prin constrângere fizică şi psihică, le-au obligat să se prostitueze în marea Britanie. Fetele erau lăsate fără acte şi erau obligate să lucreze în diferite case de toleranţă din Anglia. Anchetatorii au stabilit că cei trei au câştigat cel puţin 90.000 de lire sterline.

Pe 6 martie, procurorii, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat şapte percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor, ocazie cu care au ridicat mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale.

Totodată, a fost găsit şi ridicat un autoturism marca Audi A8, bun achiziţionat din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de persoane.

Cei trei au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, precum şi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

(8 martie 2018)

Citit 14169 ori Ultima modificare Luni, 12 Martie 2018 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.