Blocurile G1 şi G8 intră în reabilitare, pe bani europeni

Blocurile G1 şi G8 intră în reabilitare, pe bani europeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Nu mai puţin de 1.304.721 de lei vor costa, în total, lucrările de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe G1 şi G8 din Micro 18, primele imobile pentru care Primăria municipiului Galaţi a semnat deja contractele de finanţare europeană cu Ministerul Dezvoltării.

Potrivit datelor făcute publice de Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), licitaţia lansată de Primăria Galaţi pentru lucrări de reabilitarea termică şi nu numai a blocurilor G1 şi G8 s-a finalizat ieri.

Compania bucureşteană Romco System SRL a câştigat contractul pentru blocul G1 de pe strada Brăilei nr. 250, cu o ofertă de 630.381 de lei. După cum v-am informat, pentru reabilitarea termică a acestui imobil, Primăria a câştigat o finanţare nerambursabilă de 518.250 de lei.

Conform SEAP, societatea gălăţeană Tancrad SRL a câştigat licitaţia pentru creşterea performanţelor energetice a blocului G8 de pe strada Brăilei nr. 258, cu o ofertă de 674.340 de lei fără TVA. După cum v-am informat deja, suma atrasă de municipalitate pentru acest imobil este de 552.284 de lei, bani nerambursabili.

Printre categoriile de lucrări care vor fi executate la cele două blocuri se numără: îmbunătăţirea izolaţiei termice şi hidroizolare anvelopă clădire (pereţi exteriori, ferestre, tâmplărie, planşeu superior, planşeu peste subsol), înlocuirea circuitelor electrice în părţile comune - scări, subsol, reparaţii la faţade, dar şi înlocuirea lifturilor.

Beneficiarii direcţi ai investiţiilor vor fi locatarii apartamentelor din blocurile G1 şi G8, care vor plăti facturi mai mici pentru încălzire, prin reducerea cu minim 40 la sută a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice, se va reduce amprenta de carbon a blocului şi va creşte calitatea vieţii locatarilor.

Citit 3774 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.