POLIȚIST trimis în judecată pentru luare de MITĂ. A cerut bani de la deţinuţi

POLIȚIST trimis în judecată pentru luare de MITĂ. A cerut bani de la deţinuţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a agentului de poliţie B.D.D..

Agentul de poliţie este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale) şi trafic de influenţă.

Conform anchetatorilor, în perioada iulie-august 2016, poliţistul a solicitat şi primit suma de 500 de euro de la un martor denunţător aflat în stare de arest preventiv, cu scopul de a introduce în interiorul centrului de arest preventiv un telefon mobil.

De asemenea, în perioada august-septembrie 2017, agentul de poliţie a solicitat şi primit de la un alt deţinut în centrul de arest preventiv, suma de 1.500 euro pentru a introduce în interiorul instituţiei două telefoane mobile şi două cartele SIM. După ce deţinutul a fost transferat în Penitenciarul Galaţi, agentul de poliţie i-a promis că îl poate ajuta cu introducerea unui telefon în incinta unităţii de detenţie, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă funcţionarii din cadrul instituţiei.

Anchetatorii mai susţin că, pe 7 martie 2018, agentul de poliţie a solicitat şi primit de la un investigator, suma de 500 de euro, cu scopul de a-şi trafica influenţa pe lângă funcţionarii din cadrul Penitenciarului Galaţi, în vederea introducerii unui telefon mobil şi a unei cartele SIM în incinta instituţiei, ce urmau să ajungă în posesia deţinutului.

Acum, agentul de poliţie va da socoteală în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi, instanţă la care a fost deja înregistrat dosarul.

Citit 3817 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2018 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.