Dan Nica: „Elena Udrea îl conduce pe preşedintele Traian Băsescu”

Dan Nica: „Elena Udrea îl conduce pe preşedintele Traian Băsescu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Planul de scoatere a PSD de la guvernare fusese anunţat de Elena Udrea de la sfârşitul lunii august” * „Nu am crezut că un preşedinte poate să fie manipulat de o femeie în asemenea hal” „Elena Udrea a reuşit să-l intoxice” * „Este o bătaie de joc la adresa românilor” * „Nu pot ei fura cât pot românii vota!” *

Fostul viceprim-ministru şi ministru de Interne Dan Nica a fost ţinta unor atacuri foarte grave din partea preşedintelui Traian Băsescu. Liderul PSD Galaţi,  a acceptat să dezvăluie ce se ascunde în spatele acestor acuzaţii grave vehiculate de şeful statului.

- Domnule preşedinte, cum comentaţi afirmaţiile şefului statului? Traian Băsescu a vorbit despre „mizerii” la ministerul pe care l-aţi condus, acuzând că de acolo au dispărut dosare şi casete. Aţi pus ministerul la dispoziţia lui Marian Vanghelie?

- Nici vorbă de aşa ceva! Este o tâmpenie. Este o minciună sfruntată pe care o vehiculează Traian Băsescu. Este, în mod evident, inconsecvent în ceea ce spune, şi confuz. Dar foloseşte toată această chestiune intoxicat fiind de Elena Udrea, care îl conduce pe preşedinte în tot ceea ce zice şi în tot ceea ce face; şi asta este toată această istorie urâtă în care un preşedinte vorbeşte la modul inacceptabil despre Ministerul de Interne, despre Poliţie, despre Jandarmerie, Direcţia de Informaţii. Atâta ştie, atâta poate, atâta zice.

- De ce trage preşedintele României în dumneavoastră şi în Ministerul de Interne? Se teme de ceva de acolo?

- Cred că asta i-a spus Elena Udrea dacă a reuşit să-l intoxice. Eu am mai repetat-o şi i-am spus-o şi Elenei Udrea, şi i-am spus-o şi preşedintelui Traian Băsescu: Poliţia şi DGIPI se ocupă de infractori. Dacă nu au intrat în zona aia, nu au vreo treabă şi nu au de ce să se teamă nici de unii nici de alţii. Dacă au intrat în zona infracţională, este problema lor.

- Este într-adevăr Elena Udrea omul din spatele preşedintelui şi poate chiar omul  care conduce România?

- Asta este de notorietate! De două luni de zile, ea a fost cea care a realizat planul de scoatere a PSD de la guvernare, ea a fost cea care a făcut planul de „ocupare” a Ministerului de Interne şi a structurilor acestuia, pentru că totul trebuie să se desfăşoare sub un singur scenariu: câştigarea alegerilor de către Traian Băsescu cu orice preţ, cu orice cost.

Planul de scoatere a PSD de la guvernare fusese anunţat de Elena Udrea de la sfârşitul lunii august, când a spus că PSD, cu două luni înainte de alegeri, nu va mai fi la guvernare. În rest, revocarea şi toate celelalte au fost doar pretextele prin care să ne scoată de la guvernare cu orice preţ. De altfel şi ceea ce se întâmplă în aceste zile este în mod evident parte a acestui plan.

Nu-l interesează nici ce cred românii, nici de criză, nici de altceva, pentru că dacă i-ar fi păsat, îl punea pe Klaus Johannis prim-ministru şi poate astăzi nu, dar mâine aveam guvern. Deci e clar că nu asta îl interesează, să aibă un guvern şi să iasă România din criză, ci îl interesează cum să menţină persoanele care îi sunt obediente şi care se fac preş în faţa lui, astfel încât să subordoneze toate instituţiile statului unui singur scop: cum să facă să câştige alegerile cu orice preţ, pentru că spijinul românilor nu-l mai are. Şi atunci apasă pe pedala instituţiilor de forţă. Dar nu va reuşi nici cu frauda, nici cu banii, nici cu alte lucruri.

- Aţi păstrat discreţia asupra discuţiei pe care aţi avut-o cu preşedintele Traian Băsescu înainte ca demiterea dumneavoastră să fie anunţată în Monitorul Oficial. Ce aţi discutat atunci?

- Pot să vă spun că a fost o minciună extraordinară, pentru că în momentul în care pe mine m-a chemat, deja decretul era semnat. Aluzia pe care a făcut-o la demisie a fost o încercare a lui de a găsi o modalitate prin care să-l numească pe Vasile Blaga ministru interimar, pentru că, potrivit Constituţiei, miniştrii revocaţi nu pot fi înlocuiţi cu miniştri interimari, ci doar cu miniştri aprobaţi de către Parlament.

De altfel, acest lucru face ca şi numirea lui Vasile Blaga ca ministru de Interne să fie nelegală, lucru care va fi constatat atât de către instanţa de judecată cât şi de Curtea Constituţională. Şi asta face ca toate actele semnate de către ministrul de Interne să fie  lovite de nulitate.

Discuţia cu preşedintele a durat  trei-cinci minute. Decretul era semnat cu data de 30 septembrie ceea ce ridică şi o problemă de legalitate pentru că miercuri a fost şedinţă de Guvern şi eu am semnat mai multe acte ca viceprim-ministru. Dacă acele acte sunt legale, nu sunt legale, se vor lămuri juriştii. Pe fond, este o bătaie de joc la adresa românilor  şi o lipsă de bun simţ în tot ceea ce înseamnă comportament. Nu am crezut că un preşedinte poate să fie manipulat de o femeie în asemenea hal!

- Faceţi un exerciţiu de imaginaţie. Cine ar fi prim-ministru dacă Traian Băsescu ar câştiga alegerile?

- Nu pot să fac exerciţiul acesta, pentru că Traian Băsescu nu poate să câştige aceste alegeri nicicum, decât dacă planul pe care îl au cu fraudarea alegerilor ar putea să şi reuşească, ceea ce mă îndoiesc. Nu pot ei fura cât pot românii vota.

- Autocarele închiriate au fost butonul care a explodat coaliţia. Ne puteţi spune numele unei firme care a închiriat autocare?

- Nu pot, pentru că asta aşteaptă şi ei să spun numele unei firme. Toată lumea ştie: contractele încheiate de firme sunt sub clauză de confidenţialitate şi acest lucru este de acum apanajul Parchetului şi al Poliţiei.

Vreau să vă spun că am şi făcut un amendament la lege, care, din câte ştiu eu, este pe cale de a fi votat: mijloacele de transport care sunt folosite pentru votul multiplu vor fi confiscate. Dacă vă amintiţi, aceasta este declaraţia pe care am făcut-o şi la Galaţi, ceea ce i-a şi enervat foarte tare, pentru că ei ştiu că în momentul în care această prevedere legală va fi adoptată nicio firmă de transport nu va accepta să mai închirieze pentru că e un cost mult prea mare confiscarea unui mijloc de transport. De asemenea, vom extinde prevederea şi la taxiuri.

- Şi totuşi, dincolo de acuzele pe care i le aduceţi, ce părere aveţi despre Elena Udrea ca politician şi fost coleg de guvern cu ea?

- Are o influenţă malefică.

- PSD n-ar avea nevoie de o femeie cum e Elena Udrea?

- Doamne-fereşte! 

Grafică: Florin Novac

Citit 2233 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.