Dinu Gîndu a plecat la Ministerul Afacerilor Externe

Dinu Gîndu a plecat la Ministerul Afacerilor Externe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o carieră de câţiva ani în lumea studenţească gălăţeană şi nu numai, directorul Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) Galaţi a plecat la Bucureşti pentru a ocupa un post de director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Este vorba despre funcţia de director general în cadrul Secretariatului General pentru Românii de Pretutindeni, funcţie pe care va fi detaşat timp de un an.

Dinu Gîndu spune că decizia de a pleca de la CCS Galaţi a fost foarte grea, însă provocarea diplomaţiei l-a determinat să aleagă această cale.

„Mi-e imposibil să mă rup de tot de Casa de Cultură a Studenţilor, mărturisesc că a fost cea mai dificilă alegere pe care a trebuit să o fac vreodată. Pe de altă parte, acest nou post este în diplomaţie, visul meu de o viaţă. E o şansă pe care nu puteam să o ratez”, a comentat Dinu Gîndu.

Noua slujbă presupune realizarea unor proiecte internaţionale pentru românii din diaspora. Practic, Dinu Gîndu, împreună cu departamentul pe care îl va conduce, va avea pe mână strategia de menţinere şi dezvoltare a relaţiei dintre statul român şi cetăţenii care locuiesc în diferite colţuri ale lumii.

Întrebat dacă nu se teme să facă acest pas într-un moment de criză politică (inclusiv guvernamentală), Dinu Gîndu a ţinut să precizeze că numirea sa nu are nicio legătură cu schimbările politice din această perioadă.

„Postul pe care merg eu nu este unul politic, nu are nicio legătură cu schimbările politice, tocmai de aceea nu mă tem că voi fi schimbat. Pe mine m-au recomandat cei 13 ani de expertiză în comunităţile româneşti din afara ţării”, a comentat Dinu Gîndu.

Explicaţie foto: Dinu Gîndu: „A fost o alegere foarte grea”

Citit 3227 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.