Oţetul de Târgu Bujor nu este pe placul supermarketurilor

Oţetul de Târgu Bujor nu este pe placul supermarketurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vitivinicola SA Târgu Bujor produce, în ultimii ani, trei sortimente de oţet. Important este că atât oţetul de 9 grade, indispensabil la conservarea murăturilor, cât şi cele cu mere şi cu mere şi miere sunt obţinute prin fermentaţie naturală, producătorul nefolosind aditivi toxici în procesul de producţie.

Potrivit datelor oferit de şeful fabricii, Vasile Gâlceanu, clienţii Vitivinicola SA cumpără en-gross o sticlă de 500 de ml de oţet de mere cu 0,85 lei, fără TVA. Tot la poarta fabricii, sticla de oţet de mere cu miere de 500 de ml este 0,9 lei fără TVA.

Totodată, o sticlă de un litru de oţet de 9 grade costă, la producătorul din Târgu Bujor, 1,5 lei. După câte am putut vedea prin oraş, preţul de chioşc, deci cel de la vânzarea en-detail, creşte cu doar câteva zeci de bani, rămânând astfel accesibil.

Din păcate, produsele obţinute aici nu au ajuns încă pe rafturile supermarketurilor, deşi sunt sută la sută naturale şi deci îi oferă consumatorului garanţii în privinţa calităţii. În trecut, s-au făcut eforturi în acest sens, dar deocamdată nu s-a ajuns la un rezultat palpabil, potrivit şefului fabricii, Vasile Gâlceanu.   

„Vânzările noastre depind şi de perioada din an, mai spune Vasile Gâlceanu. Mai demult vindeam şi la fabricile de conserve, dar în ultima vreme nu s-a mai dat chiar atât de bine în direcţia asta. Am dat şi 6-7 paleţi pe săptămână, în condiţiile în care un palet are 1000 de sticle de 500 de grame”.

Momentan, fabrica lucrează cu 10 oameni. „Dar dacă am avea piaţă de desfacere mai mare, am putea produce mai mult. De regulă mai avem oameni care lucrează foarte bine şi pe care îi chemăm atunci când avem nevoie, la comenzi mai mari”, conchide Vasile Gâlceanu.

Bine ar fi ca fabrica să prospere, chit că e criză.

Citit 3373 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.