Accidente provocate de şoferi în comă alcoolică

Accidente provocate de şoferi în comă alcoolică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Trei bărbaţi din judeţul Galaţi, care conduceau vehicule deşi se aflau într-o stare de ebrietate vecină cu coma, au fost depistaţi în tragic în ultimele zile. Doi dintre ei au fost implicaţi în evenimente rutiere.

Cel mai grav a comis-o un bărbat de 47 de ani, oprit în trafic la Vlădeşti după ce în prealabil acroşase o maşină care circula, regulamentar, pe sens opus. Şoferul, care nu păstrase distanţa regulamentară, provocând accidentul, nu a oprit şi şi-a văzut de drum, până a fost depistat de poliţişti. Aceştia aveau să constate că cel de la volan nu doar că nu deţinea permis, dar şi că avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,17 grame la mie. Şoferul a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, dar magistraţii au dispus ca acesta să stea în arest la domiciliu, pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Pentru fapte similare este cercetat un bărbat de 53 de ani, oprit în trafic pe drumul care leagă Tecuciul de Cosmeşti. Poliţiştii au stabilit că acesta nu deţinea permis, dar că era "posesorul" unei alcoolemii considerabile, de 1,10 grame la mie în aer. Ultimul, dar nu cel din urmă turmentat al seriei, a fost un bărbat de 49 de ani din Băleni care nu s-a urcat la volan, ci a plecat la drum cu bicicleta. El a fost acroşat de o maşină într-o intersecţie din comună din cauză că, spun poliţiştii, ar fi schimbat brusc direcţia de mers şi nu ar fi fost observat la timp de şofer. Agenţii au stabilit că biciclistul uşor rănit avea o alcoolemie de 1,00 la mie în aerul expirat şi au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească în ce măsură biciclistul şi şoferul s-au făcut vinovaţi de producerea impactului. 

Citit 3076 ori Ultima modificare Marți, 22 Mai 2018 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.