ALARMANT | Viteza, neatenţia şi alcoolul înroşesc şoselele. Nouă victime, în cinci accidente rutiere

ALARMANT | Viteza, neatenţia şi alcoolul înroşesc şoselele. Nouă victime, în cinci accidente rutiere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nouă persoane, printre care şi doi copii mici, au devenit victime în accidente rutiere produse în ultimele zile în judeţul Galaţi. Unul dintre minori a murit la spital. Îngrijorător este că la baza evenimentelor au stat, din nou, şi cauze pentru care poliţiştii dau, săptămânal, sute de amenzi. 

Viteza, neatenţia şoferilor sau a pietonilor precum şi consumul de alcool continuă să îşi pună amprenta asupra siguranţei traficului în judeţul Galaţi, stând la baza a numeroase accidente soldate cu răniţi şi morţi. Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul negru din acest punct de vedere, atât în municipiu, cât mai ales în judeţ, evenimentele rutiere ţinându-se lanţ. Cel mai grav, soldat cu decesul unui copil de numai cinci ani, s-a produs la Bălăbăneşti. Un bărbat de 38 de ani, din Deva, aflat la volanul maşinii cu care se deplasa pe DN 24 D, a luat pe capotă o fetiţă care mergea pe marginea drumului cu bunica ei. Copila s-a smuls de lângă bunică şi a ajuns direct în calea maşinii, fiind rănită foarte grav. A fost dusă la spital, dar în ciuda eforturilor, a murit. Poliţiştii au aflat că şoferul nu avea dreptul să conducă, având permisul suspendat până la sfârşitul lunii iulie, pentru o abatere anterioară. Alte două evenimente s-au produs din cauza neatenţiei comune, a şoferilor şi pietonilor. O femeie de 74 de ani a fost rănită chiar pe trotuarul din faţa Primăriei Galaţi, de maşina la volanul căreia se afla un bărbat de 50 de ani. Când acesta a pus în mişcare maşina, efectuând manevra de mers cu spatele, a acroşat-o pe bătrână, care, rănită fiind, a fost dusă de urgenţă la spital. Marşarierul le-a venit de hac şi unei tinere de 29 de ani şi copilului ei, de numai un an şi 11 luni, din Cuza Vodă. Aceştia au fost loviţi de maşina condusă de un consătean de 23 de ani în timp ce acesta făcea manevra de mers cu spatele, pe o stradă din comună. Mama şi copilul au ajuns cu răni, la spital.

Viteza a făcut cinci victime

Alte două evenimente rutiere s-au soldat cu cinci răniţi, având drept factor comun viteza neadaptată. Un prim accident, produs la Lieşti, pe DN 25, a avut loc după ce un şofer de 55 de ani, din Sălaj, aflat la volanul unei autoutilitare cu remorcă, a pierdut controlul vehiculului într-o curbă uşoară. Remorca a derapat şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit o altă autoutilitară, condusă din sens opus de un sucevean de 27 de ani. Acesta, şi trei pasageri pe care îi avea în maşină, au fost răniţi. Slobozia Conachi a fost ultimul punct de pe harta accidentelor de weekend, soldate cu victime. Un bărbat de 33 de ani, din Brăneşti, care venea spre Galaţi, pe DJ 251, a intrat cu viteză într-o curbă şi s-a răsturnat într-un şanţ de pe margine. Şoferul s-a rănit uşor şi şi-a făcut praf maşina, dar adevărata problemă a apărut când poliţiştii au constatat că avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,88 la mie. În toate cazurile, poliţiştii au deschis dosare penale, anchetele urmând să elucideze gradul de vinovăţie al celor implicaţi.

Cauzele, în statistici

Cauzele prezumtive care au stat la baza accidentelor din ultimele zile se regăsesc printre cele mai amendate nereguli pe drumurile din Galaţi. În şapte zile, poliţiştii rutieri au aplicat 217 sancţiuni pentru viteză, 160 pentru traversare neregulamentară şi opt pentru consum "uşor" de alcool la volan. În alte 12 cazuri, au întocmit dosare penale pentru şoferii prinşi în stare avansată de ebrietate, la fel ca şi în cazul a cinci persoane prinse conducând fără permis.

Citit 4659 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.