Zătun – zonă liberă… la peşte

Zătun – zonă liberă… la peşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astăzi şi duminică, fără taxă * Bonus: un adevărat spectacol – popularea cu puiet de peşte a bălţii *

„Vreau să-i anunţ pe toţi gălăţenii că sâmbătă şi duminică se va face pescuit sportiv şi recreativ cu scutire de taxă, dar în acelaşi timp prin refacerea bălţii prin repopulare. Voi aduce circa trei tone de peşte, în două etape”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, după şedinţa de joi seara a Consiliului. Declarând şi că este una dintre acţiunile pe care le face cu bucurie.

„O veste bună pentru cei care îndrăgesc pescuitul sportiv într-un decor mirific! După ce a fost amenajată la cele mai înalte standarde şi redată publicului, amenajarea piscicolă de la Zătun va beneficia, în acest sfârşit de săptămână (31 octombrie şi 1 noiembrie) de o nouă populare cu peşti”, cu „o cantitate impresionantă de peşte”, scrie şi în comunicatul primit ulterior din partea CJ la redacţie.

Mai aflăm că puietul va fi adus de la Ferma Piscicolă de la Fălticeni. Este vorba despre o specie sălbatică de crap, „Cteno”, care nu trebuie hrănită artificial: mănâncă stuf. Excelent la vreme de criză! 

Notăm din acelaşi comunicat: „Este una dintre speciile de crap cele mai spectaculoase care trăiesc în ţara noastră”: „alimentare de natură predominant vegetala. Corpul sau zvelt şi fusiform este acoperit în întregime de solzi mari, de culoare gri-argintie, cu nuanţe închise pe spate”.

„Aceştia sunt nişte peşti deosebit de vioi iar când sunt capturaţi opun o mare rezistenţă, în timpul drilului. Greutatea crapului cteno, care va popula amenajarea de la Zătun, va atinge, ca greutate, 3-7 kg. Tot aici, va ajunge de la Fălticeni, şi crapul românesc, cu o greutate, cuprinsă între 1,5 şi 4 kilograme”. 

Reamintim că, exceptând cele două zile de libertate, taxa de intrare la pescuit cu două undiţe şi două cârlige este 100 lei, iar taxa de parcare, 10 lei.

Pescarii au dreptul să ia 5 kg din peştele prins, format din mai multe piese, sau o singură piesă de 5 kg.

Citit 2009 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.