O nouă dezinsecţie în municipiul Galaţi

O nouă dezinsecţie în municipiul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria Municipiului Galaţi anunță că va efectua, în perioada următoare, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, o nouă etapă de dezinsecție la sol și aviochimică (tratament modern al plantelor cu substanțe chimice împrăștiate din avion) pe raza municipiului Galați.

Substanțele folosite sunt Acqua K Othrine (aerian) și Solfac (terestru), ambele insecticide fiind biodegradabile. Aceste substanțe au efect doar asupra insectelor zburătoare și târâtoare (inclusiv căpușe), precizează Primăria.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.
În toate parcurile Galaţiului, în locurile de joacă şi cele de promenadă (printre care Parcul Eminescu, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor şi Parcul Viva), dezinsecţia la sol se va face în zilele de 17 şi 18 iulie (marţi şi miercuri). În aceleaşi zile va avea loc dezinsecția în apropierea zonelor de apă, la sol, de exemplu: cartierul D. Cantemir, zona Auchan - Nalba, cartierul Barboși, Faleza inferioară şi cea superioară, str. Macului, str. Tunelului (Lac Brateș), str. Ștefan cel Mare (Lac Vânători), cartier Filești (Pârâu Cătușa).
Dezinsecția avio-chimică este programată în perioada 23-24 iulie. În cazul în care condițiile meteo nu permit, acțiunea va avea loc imediat după remedierea vremii.
În cartiere, dezinsecţia la sol se va derula între 26 iulie şi 8 august, primele fiind programate Micro 19, 20, 21 şi Ţiglinele, incluzând străzile Brăilei, Siderurgiştilor, Doja, Constructorilor, Kogălniceanu şi bd. Coşbuc.

Programul complet al acestei noi etape de dezinsecţie îl puteţi citi aici.

Citit 3538 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 17:40

5 comentarii

 • postat de abc
  Marți, 17 Iulie 2018 11:32
  212.54.122.***
  sergiu moldovan a mai fost una, dar cu apa chioara...ca si asta care va urma acum...banii trebuie sa se scurga cumva prin actiuni fictive catre firmele de casa PSD... ai observat cumva ca a avut efect prima dezinsectie? orasul e plin de tantari, mai ales in cartierele care sunt in apropierea Dunarii.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Vasile
  Marți, 17 Iulie 2018 09:35
  81.196.255.***
  Pai se face dezinsectie sau tratament modern al plantelor?
  Trateaza buruienile netaiate de ADP sa creasca maro si frumoase?
  0
  10
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 17 Iulie 2018 08:35
  95.76.2.***
  Dar pentru moliile din Parlament care dorm si sug din sudoarea poporului mai dihai decat toate insectele si taratoarele de pe intreg teritoriul Romaniei, cad se aplica dezinsectia, sau nu exista insecticid special, fiind imuni la orice substanta, ca sunt parlamentari?!

  Nu le doresc niciun rau, Doamne fereste, ci doar sa aiba tot binele pe care-l fac/facut acestui popor stors de nevoi si de griji, datorita nepasarii si iresponsabilitatii de care dau dovada, nerespectand angajamentele din campaniile eletorale, avand grija numai de interesul lor, a progeniturilor, familiilor lor si mafiei din care fac parte, numite partide!

  Statistica vorbeste de 41% de saraci din totalul populatiei tarii; suntem cea mai saraca si nenorcita tara din Europa, tara vanduta strainilor cu toate bogatiile; ei, imbogatitii parlamentelor si guvernelor de 29 de ani, au vile, masini de ultima generatie, neamuri si progenituri care n-au avut carte de munca in viata lor, putrezi de bogati, constructii megalomanice in buricul targului, contrastand si la propriu si la figurat cu casele vechi, istorice, cu arhitectura pur moldoveaneasca, lasandu-le sa se degradeze, desi, fiind in functii administrativee erau obligati sa le redea valoarea istorica, nu constructiile lor cu fatade din sticla, distrugand arhitectura orasului!

  Ii vad pe unii dintre acesti parlamentari plimbandu-se prin pietele amarate ale Galatiului cu mainile la spate, cu buzunarele doldora de bani din pensiile speciale de fosti parlamentari si primari, admirandu-si opera: pensionari si oameni marati dramuindu-si cu mana tremuranda fiecare banut in sacosele de plastic ale saraciei!

  Nu i-ar mai suporta Dumnezeu pe fata pamantului!
  0
  9
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 17 Iulie 2018 08:19
  5.13.141.***
  La ultima stropire ... nu sa intervenit terestru peste tot ...poate acum ?
  2
  6
  Raportează
 • postat de sergiu moldovan
  Marți, 17 Iulie 2018 00:28
  51.15.53.***
  N-a mai fost una acum o lună, două?
  E bine că se face!
  2
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.