O femeie şi-a înjunghiat tatăl în inimă

O femeie şi-a înjunghiat tatăl în inimă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A ucis în urmă cu 17 ani şi era la un pas să o facă din nou, zilele trecute *

Nu vorbim despre vreun infractor „călit” în focul nelegiuirilor şi al puşcăriei, ci despre o femeie în vârstă de 42 de ani din Nicoreşti, căzută de ani mulţi în patima alcoolului. Atunci, în 1992, victimă i-a fost o vecină.

Acum, femeia înrăită de lipsa de bani pentru băutură a înfipt cuţitul chiar în inima părintelui ei. L-a rănit foarte grav, dar omul a scăpat cu viaţă, ca prin minune. Evident, o minune la care au contribuit  din plin medicii din Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi.

„Boschetari!”

Ion Bălăuţă, bărbatul înjunghiat, se afla ieri dimineaţă în Secţia de Terapie Intensivă. Cu respiraţia întretăiată din cauza loviturii năprasnice care i-a străpuns inima, ne-a povestit sumar coşmarul zilei din ajun.

„Ieşeam la poartă, stau lângă biserică, acolo. Ea voia bani de băutură. Ştie că eu am o pensie de vreo 5 milioane. I-am mai dat atâţia bani până acum, că ea nu munceşte. Boschetari!”

„De data asta n-am mai vrut să-i dau  nimic şi când am ajuns în poarta bisericii, a luat cuţitul şi a dat. Nu-i prima dată când dă în mine, dar niciodată n-a făcut-o chiar aşa”, îşi aminteşte pensionarul de 67 de ani.

Stă pe patul de spital şi suferă. N-are ce face. Probabil nici nu mai ştie ce i-a sfâşiat mai tare inima: vârful cuţitului sau amintirea că cea care i l-a împlântat fără pic de milă în piept a fost chiar fata lui.

Trecut întunecat

„Femeia a mai fost condamnată la 14 ani de închisoare pentru omor, în 1992. A fost eliberată în anul 2003. Acum, audierile sunt în curs şi se vor lua măsurile care se impun”.

„Dată fiind gravitatea rănilor bărbatului, se pot lua măsurile care se impun şi fără ca bărbatul să depună plângere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

„Băutura e sfânta, ca şi familia”

„În România, băutura este un lucru sfânt, ca şi familia. A fost adus un domn înjunghiat profesionist în inimă, în poarta bisericii, de propria fiică, căreia nu îi putea furniza suficienţi bani pentru nevoile ei de alcool. Nevoile de alcool la noi sunt mari”.

„E criză şi veniturile sunt mici. Din această nepotrivire avem şi noi ce lucra: coasem găuri din inimă. În cazul de faţă, gaura era în ventricolul drept. Cu toate eforturile echipei noastre s-a reuşit coaserea găurii din muşchiul inimii”.

„Aşa că bătrânul va fi salvat, va primi în continuare pensia, iar doamna ar putea primi pachete de la tăticul, în puşcărie”, a precizat  purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Nu ştim dacă femeia înţelege a cui viaţă era să o ia şi nici dacă regretă. Şi chiar dacă ar face-o, e târziu…

Citit 1286 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.