UPDATE FOTO-VIDEO | Peste 1.000 de gălăţeni au protestat pe străzile oraşului
Foto: Anca Melinte

UPDATE FOTO-VIDEO | Peste 1.000 de gălăţeni au protestat pe străzile oraşului
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

UPDATE | Aproximativ 1.500 de gălăţeni au străbătut oraşul, de pe esplanada din faţa Prefecturii până la Palatul de Justiţie şi înapoi, scandând din tot sufletul: „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!, „PSD - ciuma roşie!”, „Analfabeta!”, „Dragnea, la puşcărie!”, „Toate partidele, aceeaşi mizerie!”, „Bucureşti, nu uita, Galaţiu-i de partea ta!” şi îndemnându-i pe trecători şi pe cei care-i priveau de la balcoane „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.

Adunarea protestatarilor a început în jurul orei 18,30, pe esplanada din faţa Prefecturii. Gălăţeni de toate vârstele - de la tinere familii care şi-au adus şi copiii, ca să înveţe o lecţie de implicare civică, şi până la maturi şi vârstnici - s-au adunat să-şi strige nemulţumirea faţă de actuala clasă politică şi să-şi arate solidaritatea cu românii care protestau la Bucureşti. În faţa Prefecturii s-a născut şi un nou refren „Galaţiul este casa noastră/ Îi dăm lui Dragnea toată «stima» noastră!”.

Numărul manifestanţilor a crescut progresiv de la 300 la 500, când s-a pornit în marş pe strada Domnească, spre Brăilei. Foarte mulţi gălăţeni s-au alăturat protestului, astfel încât coloana a blocat strada Brăilei, iar pe sensul de mers către Palatul Justiţiei a numărat aproximativ 1.500 de oameni. Când au trecut pe lângă esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde se desfăşura Festivalul de Folclor, manifestanţii le-au strigat spectatorilor: „Veniţi cu noi! Vă fură şi pe voi!”. „Jos labele de pe Justiţie!”, au scandat trecând pe lângă Palatul de Justiţie, urcând apoi pe strada Brăilei, spre centru, şi de acolo înapoi pe esplanada din faţa Prefecturii, unde au continuat protestul.

Vom reveni.

Pe cont propriu sau organizat, gălăţenii au plecat la protestul de la Bucureşti. Viața liberă LIVE PROTEST DIASPORA

Video: Anca Melinte


Galațiul este în stradă. Aproximativ 1.000 de gălățeni mărșăluiesc pe strada Brăilei, blocând două benzi pe sensul de urcare spre Palatul Justiției. Se scandează ”Nu vrem să fim o nație de hoți! Ieșiți din casă dacă vă pasă!", ”Veniți cu noi dacă vă pasă”, ”Dragnea nu uita, asta nu e țara ta”, ”Toate partidele, aceeași mizerie”, ”ALDE și PSD, aceeași mizerie”. Numărul protestatarilor a crescut progresiv, pornind de la cei 300 aflaţi pe platoul din fața Prefecturii. 

Vom reveni cu amănunte

Citit 7755 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 August 2018 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.