UPDATE FOTO-VIDEO | Peste 1.000 de gălăţeni au protestat pe străzile oraşului

UPDATE FOTO-VIDEO | Peste 1.000 de gălăţeni au protestat pe străzile oraşului

Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)
8 comentarii

UPDATE | Aproximativ 1.500 de gălăţeni au străbătut oraşul, de pe esplanada din faţa Prefecturii până la Palatul de Justiţie şi înapoi, scandând din tot sufletul: „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!, „PSD - ciuma roşie!”, „Analfabeta!”, „Dragnea, la puşcărie!”, „Toate partidele, aceeaşi mizerie!”, „Bucureşti, nu uita, Galaţiu-i de partea ta!” şi îndemnându-i pe trecători şi pe cei care-i priveau de la balcoane „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.

Adunarea protestatarilor a început în jurul orei 18,30, pe esplanada din faţa Prefecturii. Gălăţeni de toate vârstele - de la tinere familii care şi-au adus şi copiii, ca să înveţe o lecţie de implicare civică, şi până la maturi şi vârstnici - s-au adunat să-şi strige nemulţumirea faţă de actuala clasă politică şi să-şi arate solidaritatea cu românii care protestau la Bucureşti. În faţa Prefecturii s-a născut şi un nou refren „Galaţiul este casa noastră/ Îi dăm lui Dragnea toată «stima» noastră!”.

Numărul manifestanţilor a crescut progresiv de la 300 la 500, când s-a pornit în marş pe strada Domnească, spre Brăilei. Foarte mulţi gălăţeni s-au alăturat protestului, astfel încât coloana a blocat strada Brăilei, iar pe sensul de mers către Palatul Justiţiei a numărat aproximativ 1.500 de oameni. Când au trecut pe lângă esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde se desfăşura Festivalul de Folclor, manifestanţii le-au strigat spectatorilor: „Veniţi cu noi! Vă fură şi pe voi!”. „Jos labele de pe Justiţie!”, au scandat trecând pe lângă Palatul de Justiţie, urcând apoi pe strada Brăilei, spre centru, şi de acolo înapoi pe esplanada din faţa Prefecturii, unde au continuat protestul.

Vom reveni.

Pe cont propriu sau organizat, gălăţenii au plecat la protestul de la Bucureşti. Viața liberă LIVE PROTEST DIASPORA

Video: Anca Melinte


Galațiul este în stradă. Aproximativ 1.000 de gălățeni mărșăluiesc pe strada Brăilei, blocând două benzi pe sensul de urcare spre Palatul Justiției. Se scandează ”Nu vrem să fim o nație de hoți! Ieșiți din casă dacă vă pasă!", ”Veniți cu noi dacă vă pasă”, ”Dragnea nu uita, asta nu e țara ta”, ”Toate partidele, aceeași mizerie”, ”ALDE și PSD, aceeași mizerie”. Numărul protestatarilor a crescut progresiv, pornind de la cei 300 aflaţi pe platoul din fața Prefecturii. 

Vom reveni cu amănunte

Citit 6272 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 August 2018 14:50

8 comentarii

 • postat de eu Sâmbătă, 11 August 2018 11:32 89.137.231.*** Link la comentariu
  0
  1

  Eram printre spectatorii care nu s-au alaturat mitingului.
  Adica eu moral va susțin, dar daca tot sunteti asa de dornici de mișcare, va intreb: -unde ati fost in ziua alegerilor parlamentare de la sfarsitul anului 2016? Ati stat in casa la caldurica?
  Ei bine, votanții PSD nu au stat!
  Va zic asta de la sursă, am fost in comisie intr-o sectie de votare si inca de la prima ora nu mai aveai loc de pensionari, multi dintre ei dintr-aia neputincioși, cu carja, cu probleme de vedere, etc. Niciunul dintre vajnicii revoluționari de aseară.
  Voi credeti ca astia daca au majoritate parlamentara au sa isi dea demisia si au sa faca alegeri anticipate, sau ce?
  Mai ales ca au prins bine ciolanul si au legea si fortele de ordine de partea lor?
  Acceptati ideea ca pana in 2020 nu scăpăm de ei. Atunci iesiti la vot si schimbati ceva.

  Raportează
 • postat de Întrebare Sâmbătă, 11 August 2018 09:16 109.103.173.*** Link la comentariu
  19
  8

  Întrebare pentru cei care protestează.
  De ce în 2010 nu au ieșit în stradă? Când au fost desființate posturi, tăieri de salarii??? De ce????
  Acuma, ce vor??
  De ce nu au ieșit toți în stradă în 2010?
  Că din 2009-2010 au început toate problemele.....
  Acești tineri, știu prin ce-am trecut în 2010?

  Raportează
 • postat de Mineriada Jandarmeriei Române, nu se uită ! Sâmbătă, 11 August 2018 08:59 213.233.101.*** Link la comentariu
  8
  12

  Mineriada Jandarmeriei Române, cam asta s-a văzut în București, o acțiune în forță din partea Guvernului asupra civililor. Au venit înarmați până în dinți, inclusiv cu armament de război cu glonț, Glock 9 mm. cu glonț omorâtor, furat de la doi jandarmi, uitați în masa de manifestanți răi, o fată jandarm de 20 de ani fiind înarmată cu astfel de pistol de război. Trebuie luată atitudine, astfel de momente să nu se mai întâmple, deci......

  Raportează
 • postat de Diaspora SRL Sâmbătă, 11 August 2018 07:42 5.13.227.*** Link la comentariu
  18
  6

  Ati votat cu PSD si acum faceti miting, ati venit de afara ca sa imputit treaba si acolo...
  O duceți greu saracutii in tara dar va spargeri în figuri cu masini straine

  Raportează
 • postat de Sandu Sâmbătă, 11 August 2018 07:02 109.100.103.*** Link la comentariu
  14
  8

  De ce oare cand protestatarii au ajuns in fata esplanadei de la Casa de Cultura unde se desfasura un program artistic si au indemnat pe acei participanti sa se alature protestului acestia nu au facut acest lucru.Oare de ce.Este o intrebare la care ar trebui sa reflectam cu multa luciditate fara emotie.

  Raportează
 • postat de Sabrina Sâmbătă, 11 August 2018 06:19 82.137.8.*** Link la comentariu
  4
  9

  Bătaia este ruptă din RAI si o primim gratis de la Paris și Berlin Că așa este in DEMOCRAȚIE

  Raportează
 • postat de IC Sâmbătă, 11 August 2018 06:12 79.116.107.*** Link la comentariu
  4
  15

  Bravo lor ... mai mult numai comentez ,vazand cum au actionat fortele de ordine in Bucuresti ,ma tem ca daca scriu ce gandesc ,opreste GAZ-ul la usa ,ca in anii '50.... spre asa ceva ne duc...

  Raportează
 • postat de vlad tepes Vineri, 10 August 2018 22:59 89.137.137.*** Link la comentariu
  1
  14

  Apropate toate partidele fac parte dintr-o gasca si un grup infractional organizat pus pe furt, distrugere si jaf. Au taiat padurile, au dat apele minerale, au distrus invatamantul, au dostrus industria, au distrus invatamantul si scolile profesionale , au distrus sistemul de sanatate. Ei sunt aceeasi si se rotesc intre ei si fura pe rand ca o haita. Se rotesc intre ei de 28 ani si jefuiesc tara. Pricepeti acum de ce toti o doreau pe Kovesi indepartata? Nu mai puteau fura si s-au unit toate partidele sa o dea jos nu doar PSD. Pricepeti? Aveti grija. Mafia e peste tot in tara!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.