UPDATE - Şoferul care a intrat cu maşina într-un grup de copii avea aproape doi la mie alcoolemie. Ce se va întâmpla cu el

UPDATE - Şoferul care a intrat cu maşina într-un grup de copii avea aproape doi la mie alcoolemie. Ce se va întâmpla cu el
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

UPDATE 16 august - Şoferul care a provocat cumplitul accident avea o alcoolemie uriaşă în sânge. Anchetatorii au făcut public faptul că nivelul concentraţiei de alcool în sânge al celui care a scăpat SUV-ul marca BMW de sub control era de 1,90 grame la mie. Procurorii au decis, la mai bine de 12 ore de la producerea evenimentului, să emită pe numele şoferului o ordonanţă de reţinere, urmând ca în cursul zilei de astăzi să îl prezinte judecătorilor de la Tg. Bujor cu propunere de arestare preventivă. Reamintim că bărbatul de 41 de ani a scăpat maşina de sub control în timp ce făcea drifturi periculoase în apropierea unui parc plin cu copii şi adulţi. După impactul care a dus la rănirea gravă a cinci minori, cel aflat la volan a fost la un pas să fie linşat de martori, pentru prevenirea unor eventuale inciente fiind suplimentate de urgenţă forţele de oridine în localitate. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Evenimentul a avut loc în această după-amiază, într-un parc din localitatea gălățeană Roșcani, unde avea loc o adunare publică, cu sute de adulți și copii. La un moment dat, mașina condusă de un localnic de 41 de ani a ieșit de pe carosabil și a intrat în mulțime, lovind în plin un grup de copii.

Cinci minori cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani au fost răniți, trei dintre ei, destul de grav cât să fie aduși la Galați. Din câte se pare, una dintre victime a avut nevoie de intervenția elicopterului SMURD. Alți doi copii au fost duși la Spitalul din Tg. Bujor pentru investigații și tratament.

Potrivit poliției, șoferul se afla într-o avansată stare de ebrietate, dar a încercat să justifice accidentul printr-o defecțiune tehnică la mașină, invocând faptul că i s-a blocat direcția.

”La testarea cu etilotestul a reieșit că șoferul avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării documentelor s-a constatat că ITP-ul autoturismului expirase pe data de 4 august 2018. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Anchetatorii iau în calcul reținerea șoferului pentru 24 de ore. 

Citit 11756 ori Ultima modificare Joi, 16 August 2018 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.