Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
8 comentarii

O întreagă reţea care cuprinde inclusiv lucrători vamali a dat o lovitură fără precedent Poliţiei Galaţi. Mai mulţi funcţionari sunt acuzaţi că, folosindu-se de acte falsificate şi de statutul pe care îl aveau în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi, au sustras sute de baxuri de ţigări confiscate în dosarele de contrabandă, aflate în custodia IPJ Galaţi. Trei suspecţi au fost deja arestaţi. 

Scenariul demn de filmele cu gangsteri a fost pus în aplicare, susţin anchetatorii, începând cu anul 2017 şi i-ar fi avut ca protagonişti pe câţiva vameşi gălăţeni, care aveau acces şi la documente, şi la mărfurile confiscate în dosarele de contrabandă. Astfel, susţin poliţiştii şi procurorii, "cei doi ar fi  folosit mai multe adrese emise de Biroul Vamal de Frontieră Galaţi, precum şi fotocopii ale unor decizii penale pronunţate de instanţele gălăţene, contrafăcute prin inserarea unor menţiuni necorespunzătoare adevărului şi, în baza acestora, ar fi solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi predarea cantităţilor de ţigări indisponibilizate de organele de poliţie în mai multe dosare penale de contrabandă", se arată în comunicatul emis miercuri, 22 august, de IPJ Galaţi, la capătul unei anchete care a culminat cu zece percheziţii în locaţiile frecventate de suspecţi.
Cu ajutorul documentelor contrafăcute şi în virtutea calităţii oficiale pe care o aveau, vameşii au convins un poliţist de la IPJ Galaţi să scoată din depozitul cu mărfuri confiscate nu mai puţin de 340 de baxuri de ţigări provenite din contrabandă, pe care le-au luat. Mai mult, nici verificările făcute la Biroul Vamal Galaţi nu au avut rezultate mai îmbucurătoare, din gestiunea unui lucrător constatându-se lipsa a 2.248 de baxuri de ţigări, marfă a cărei destinaţie poliţiştii urmând să o stabilească.
Cinci persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor care au avut loc la Galaţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie emiţând ordonanţe de reţinere pentru trei dintre ele. Cererile de arestare preventivă au fost admise de judecători, cercetările continuând în amplul dosar deschis pentru contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fals intelectual şi abuz în serviciu, toate în formă continuată. 

Citit 17959 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2018 00:51

8 comentarii

 • postat de Razmerita Joi, 23 August 2018 22:16 82.78.153.*** Link la comentariu
  0
  3

  Oricum se stia ca politia protejeaza mafiaca si jandarmeria care protejeaza populatia

  Raportează
 • postat de Sorinacio gl. Joi, 23 August 2018 17:19 5.15.223.*** Link la comentariu
  0
  10

  Deci putem dormi liniștiți.

  Raportează
 • postat de Cum încearcă șefii să ne aburească cu fum de țigară Joi, 23 August 2018 12:09 89.136.4.*** Link la comentariu
  3
  18

  Cum adică „jefuit”? Nu cumva erau mână-n mână? Adică o mână se făcea că... înmânează undocument legal, iar cealaltă mână primea documentul prefăcându-se că a făcut toate demersurile pentru a-i verifica legalitatea.De ce încercați să prezentați doar o jumătate de adevăr? Adică, vezi tu, Doamne, polițiștii erau de bună-credință și i-au păcălit netrebnicii de vameși? Cum adică „jefuit”? Dar ce, s-a intrat cu tanul în depozit, s-au rupt porțile, mitraliat paza și săltat baxurile? Sau au fost mână-n mână într-atât de tare încât făceau acolo niște acte să fie, niște falsuri ordinare detectabile până și de un candidat respins la școala de poliție sau nu mai făceau acte deloc, iar când a scăpat la investigație unul care nu s-a prins în horă sau poate unul de mai sus, mai nou și neavizat sau poate „necointeresat”, a ieșit totul la iveală fiindcă era vorba, de fapt, de niște falsuri ordinare în acte? Ce inventar se făcea la depozitul ăla de vreme ce s-au subtilizat 1,4 milioane de pachete de țigări (!) până s-a prins cineva? Ce trasabilitate a documentelor există acolo? Ce proceduri se folosesc? Care este lanțul de răspunderi de iese acum la înaintare doar una bucată polițist (păzea 24/7, 365 de zile/an de unul singur?) care cică ar fi fost păcălit? Adică chiar ne luați de proști, să credem că asta este opera câtorva nemernici când, de fapt, cantitatea, durata dar și traninstituționalitatea faptelor arată că avem de a face cu un sistem corupt în care ar trebui retezate, de la capetele inspectorului județean șef de poliție și al șefului de birou regional vamal, pe liniile care duc către acel depozit și acei polițiști care interacționau cu frontieriștii, toate capetele în jos?

  Raportează
 • postat de gigi contra Joi, 23 August 2018 09:57 146.169.169.*** Link la comentariu
  0
  31

  Mai mare rusinea!
  Doar la Galati se poate intampla asa ceva!
  O urbe total scapata de sub control!
  La Galati nimeni nu isi face datoria, si toate autoritatile nu fac decat sa -si mai bage niste bani nemunciti si aia, in buzunar. Halal prefect, halal organizare.

  Raportează
 • postat de Vio Joi, 23 August 2018 08:42 78.96.82.*** Link la comentariu
  0
  27

  OMG! Vama fura de la politie. WAW. Oameni platiti pe bani frumosi din contributiile noastre fura tigari din depozitul politiei din 2017 fara ca nimeni sa nu stie. Nici politia nici vama . Haaaa e de cascadorii rasului.
  Si fura nu 1 carton nu 2 nu 10 ci 2248 de baxuri plus inca vreo 300 . Si cred ca un bax are 50 de cartoane. E de noaptea mintii.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 23 August 2018 08:32 86.34.180.*** Link la comentariu
  1
  24

  Exact ca in Mexicul temutului "El Chapo": absolut la fel...institutiile de forta ale tarii mana'n mana cu mafia!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 23 August 2018 08:28 194.105.20.*** Link la comentariu
  3
  21

  Tara lui Papura-Voda ? - NU, doar a PSD (Prorstii Slugile lui Drag....) !!!!!

  Raportează
 • postat de George Joi, 23 August 2018 07:06 89.136.76.*** Link la comentariu
  1
  13

  Oare fiindca vroiau sa fumeze pe gratis? :))

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.