Depozitul Poliţiei Galaţi a fost jefuit de vameşi

Depozitul Poliţiei Galaţi a fost jefuit de vameşi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

O întreagă reţea care cuprinde inclusiv lucrători vamali a dat o lovitură fără precedent Poliţiei Galaţi. Mai mulţi funcţionari sunt acuzaţi că, folosindu-se de acte falsificate şi de statutul pe care îl aveau în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi, au sustras sute de baxuri de ţigări confiscate în dosarele de contrabandă, aflate în custodia IPJ Galaţi. Trei suspecţi au fost deja arestaţi. 

Scenariul demn de filmele cu gangsteri a fost pus în aplicare, susţin anchetatorii, începând cu anul 2017 şi i-ar fi avut ca protagonişti pe câţiva vameşi gălăţeni, care aveau acces şi la documente, şi la mărfurile confiscate în dosarele de contrabandă. Astfel, susţin poliţiştii şi procurorii, "cei doi ar fi  folosit mai multe adrese emise de Biroul Vamal de Frontieră Galaţi, precum şi fotocopii ale unor decizii penale pronunţate de instanţele gălăţene, contrafăcute prin inserarea unor menţiuni necorespunzătoare adevărului şi, în baza acestora, ar fi solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi predarea cantităţilor de ţigări indisponibilizate de organele de poliţie în mai multe dosare penale de contrabandă", se arată în comunicatul emis miercuri, 22 august, de IPJ Galaţi, la capătul unei anchete care a culminat cu zece percheziţii în locaţiile frecventate de suspecţi.

Cu ajutorul documentelor contrafăcute şi în virtutea calităţii oficiale pe care o aveau, vameşii au convins un poliţist de la IPJ Galaţi să scoată din depozitul cu mărfuri confiscate nu mai puţin de 340 de baxuri de ţigări provenite din contrabandă, pe care le-au luat. Mai mult, nici verificările făcute la Biroul Vamal Galaţi nu au avut rezultate mai îmbucurătoare, din gestiunea unui lucrător constatându-se lipsa a 2.248 de baxuri de ţigări, marfă a cărei destinaţie poliţiştii urmând să o stabilească.

Cinci persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor care au avut loc la Galaţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie emiţând ordonanţe de reţinere pentru trei dintre ele. Cererile de arestare preventivă au fost admise de judecători, cercetările continuând în amplul dosar deschis pentru contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fals intelectual şi abuz în serviciu, toate în formă continuată. 

Citit 18372 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2018 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.