Dracula e mort

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Adunare în Canada: Asociaţia Românilor din Canada (ARC) îi invită pe toţi membrii săi la adunarea generală bianuală a organizaţiei, care va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 11.00, la Centrul Socio-comunitar din Côte-des-Neiges.

* Şi ei îl iubesc pe Eminescu: Asociaţia Canadiană a Scriitorilor Români (ACSR) organizează întrunirea cenaclului Eminescu joi, 12 noiembre, de la ora 18.00, la Centrul Comunitar din 6767 Côte des Neiges.

* Identitatea neamului nostru: Cu 60 de ani în urmă, după naţionalizarea şcolilor confesionale, în Ungaria s-au înfiinţat şcolile generale de stat cu limba de predare română, iar, la fel ca liceul românesc.

În anul 1949 s-a înfiinţat şi şcoala românească din Chitighaz, şcoală care a  aniversat recent 60 de ani de existenţă. "Întâlnirea generaţiilor", sărbătoarea foştilor şi actualilor elevi şi profesori ai şcolii româneşti din Chitighaz este semn că indentitatea neamului românesc este preţuită pe meleaguri străine.

* Fostul ambasador James Rosapepe scrie despre noi: Cartea "Dracula is Dead" (Dracula e mort), semnată de fostul ambasador al SUA în România, James Rosapepe, şi soţia sa, Sheilah Kast, va fi prezentată marţi, 10 noiembrie, în intervalul orar 18:00 -  20:30, la Ambasada României la Washington DC.

Volumul va mai fi lansat luni, 12 noiembrie, la The Enoch Pratt Free Library din Baltimore, luni, 23 noiembrie, la Fundaţia Raţiu în Londra, şi vineri, 27 noiembrie – sâmbătă 28 noiembrie, la Expoziţia Internaţională de carte şi educaţie GAUDEAMUS, Bucureşti. 

Volumul "Dracula is Dead" (Dracula e mort) subliniază o Românie pozitivă, a comunismului documentat, o ţară a valorilor, aşa cum nici măcar un român nu o cunoaşte. Autorii au vizitat toate oraşele României de mai multe ori pentru o cât mai mare precizie informaţională.

Experienţa fostului ambasador şi influenţa poziţiei pe care o avea l-au ajutat să discute cu anumite persoane şi să pătrundă în cele mai importante locuri în care este imprimată istoria României.

* Acuarele de Ioana Urma la Los Angeles: În chiar inima metropolei Los Angeles, la Goldwyn Hollywood Library, a avut loc de curând vernisajul expoziţiei de acuarele ale arhitectei şi artistei plastice de origine română Ioana Urma.

Ioana, care a crescut în centrul vechiului Bucureşti, a studiat un an în Danemarca, după care şi-a completat studiile, mai întâi în design la Cornell University, şi apoi în arhitectură şi urbanism la prestigioasa MIT. Stabilită în California, ea predă la Otis College of Art and Design şi are contracte de moderna arhitectură ecologică.

A început să picteze serios după ce a călătorit şi a studiat în Europa, „cu un set de acuarele ruseşti, cumpărate în Letonia, şi cu o pensulă englezească, cumpărata în Copenhaga, pe hârtie franţuzească, cumpărată în America”.

A ales acuarelele pentru că "poţi să te pierzi în ele, intrând într-o altă lume… Pentru că prin acuarele - fiindcă se mişcă din firea lor, apa fiind vie, - jocul este mai intens şi mai imprevizibil."

Citit 924 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.