Furnicile de pe Roşiori le mulţumesc edililor

Furnicile de pe Roşiori le mulţumesc edililor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cine face o lucrare, se simte dator să lase mizerie în urmă… *

Noi, furnicile de pe strada Roşiori din Galaţi vrem să mulţumim din inimă celor care se ocupă cu formele de relief de pe strada noastră.

Dacă în cazul săpăturilor de la colţul cu strada Brâncoveanu pe care le fac cei de la Apaterm putem crede că sunt legate de desfăşurarea proiectului ISPA (nu scrie nimic pe panouri şi nu lucrează nimeni, ca să-l întrebăm ce e şi cât dracului durează) şi că ar putea fi acoperite într-o bună zi, ne pregătim pentru aniversarea unei luni de zile de când pe la jumătatea străzii Roşiori.

Astfel, când vii dinspre strada Brăilei, poţi admira o movilă din  bucăţi mari de asfalt, pe care noi furnicile putem face alpinism.

Aici s-a decopertat, s-a lucrat la nişte cabluri îngropate, nişte băieţi cu salopete pe care scria „Electrica” au acoperit apoi la loc şanţul cu pământ, dar fostul trotuar, spart, a fost adunat în movile şi nimeni nu a venit să le mai ridice.

Măcar pământul din jurul acestor „munţi” este afânat şi în apropiere a fost plantat un pui de salcâm şi o bucată dintr-un fotoliu, care zace de vreo săptămână fără să deranjeze pe careva, jumătate pe trotuarul practicabil, jumătate pe noul spaţiu verde creat.

Mai anunţăm că pe aceeaşi stradă, dacă mai cobori spre complexul „Ancora”, poţi descoperi o grămadă de pietre din bazalt, cu care a fost cândva pietruită o stradă. Or fi (re)ţinute pentru vreo demonstraţie de stradă, sau ca piese de muzeu fără vitrină? 

Nu s-au mişcat de mult, în afară de vreo două, care, în toamnă, fixau nailonul peste nişte pepeni. Ni s-a spus că locuim cam centrul oraşului, însă nu credem, pentru că astfel de mizerii şi ameţeli urbanistice nu vezi nici în cătunul cel mai sărac!

De aceea, noi, furnicuţele din cartier, vă rugăm, domnilor edili, specialişti ş.a.: lăsaţi lucrurile aşa cum sunt, nu cumva să faceţi curăţenie la locul de muncă, că ne stricaţi ambientul accidentat!

Citit 760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.