APEL UMANITAR | Un fost antrenor de hochei are nevoie de sânge

APEL UMANITAR | Un fost antrenor de hochei are nevoie de sânge
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ion Bălăneanu, fost hocheist și antrenor al echipei de seniori CSM Dunărea, are mare nevoie de sânge. Acesta se află internat la Spitalul Județean Galați, unde, la fel ca și în alte spitale românești, este criză de sânge. Surse apropiate lui Bălăneanu fac apel la toți cei care îl cunosc pe fostul hocheist să doneze sânge, grupa AB 4 pozitiv, cu precizarea numelui beneficiarului.

Cine poate dona și unde

Donatorul de sânge trebuie să aibă între 18 şi 60 de ani. Femeile trebuie să cântărească cel puţin 57 de kilograme, iar bărbaţii, cel puţin 60 de kilograme. Persoana trebuie să aibă tensiunea arterială sistolică cuprinsă între 100 şi 180 mmHg, iar pe cea diastolică între 60 şi 100 mmHg.

Alte condiţii sunt: să nu aibă sau să fi avut nu fi avut următoarele boli: hepatită cronică (B sau C), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză (boală infecto-contagioasă a animalelor, transmisibilă la om prin alimentele provenite de la animalele bolnave şi care se manifestă prin febră mare, transpiraţie, mărirea splinei etc - n.r.), ulcer, diabet zaharat insulinodependent, boli de inimă sau boli de piele.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Galaţi este situat la câteva sute de metri de strada Brăilei, pe strada Ciprian Porumbescu, în apropierea Parcului Viva. Recoltarea de sânge se face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 12,00. Donarea nu este dureroasă şi nici nu are efecte adverse pentru donator.

Ce analize sunt gratuite, atunci când donezi sânge

Citit 12158 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.