Străzi închise peste noapte

Străzi închise peste noapte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autorităţile respectă tradiţia şi îi lasă pe şoferi să descopere singuri ce străzi se închid de la o zi la alta! * (În locul Primăriei) „Viaţa liberă” vă informează *

Este dimineaţă, iar pe străzile oraşului traficul este infernal. Basculante şi camioane intercalate printre autoturisme fac slalom printre şanţurile lăsate de muncitorii care au lucrat, sau cele abia decupate în asfalt (precum cea de pe strada Eternităţii).

Se circulă bară la bară pe străzi pe care mulţi dintre şoferi nici nu le cunoşteau pe vremea când se circula pe Aurel Vlaicu sau pe prelungirea Basarabiei…

Pe lângă lucrările ISPA şi cele de înlocuire a conductelor de gaze naturale – lucrări deja cunoscute – în oraş s-a pornit şi sezonul de asfaltări. Aşa că, dacă joi se putea face la dreapta, de pe Basarabiei pe Carnabel, ieri dimineaţă acest lucru era imposibil, pentru că muncitorii care asfaltau închiseseră strada. Ce anunţ în prealabil!, las’ că şoferii îşi dau ei seama la faţa locului!

Şoferii strâng din dinţi şi mai coboară puţin pe Basarabiei, sperând că vor putea face la dreapta, la Nicolae Bălcescu. Da’, dar chiar dacă  pe Bălcescu se putea intra joi dinspre Basarabiei, ieri deja era închis şi acolo! Conform cutumei, nici pentru acest capăt de stradă închis nu s-a forţat cineva din administraţie să anunţe!

Iar dacă acestea ar fi singurele străzi descoperite închise, ieri, în trafic, ar fi bine! O altă stradă pe care până joi s-a mai putut circula (pe un fir, dar totuşi!) este strada 9 Mai.

Cine are treabă în centru, însă, trebuie să ştie că Al. I. Cuza este şi ea închisă, de la  Facultatea de Medicină spre Port. Nici celelalte străzi din zonă – Logofăt Tăutu, Gamulea etc nu se simţeau ieri prea bine, fie pentru că se lucra pe ele, fie că erau blocate de … buşteni – lemnele de foc descărcate pentru cei din zonă.

Citit 1052 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.