Furie şi moarte la Rediu

Furie şi moarte la Rediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un bărbat de 36 de ani şi-a pierdut viaţa * Vărul său este reţinut şi cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte * Durerea rudelor îndoliate s-a manifestat ciudat: au agresat un echipaj de Ambulanţă şi au vrut să îi arate şi agentului de poliţie de ce sunt ei în stare la nervi * Vor fi şi ei cercetaţi, pentru că aşa ceva nu se face *

Din lucrurile făcute la mânie n-a ieşit niciodată nimic bun! Dovadă clară  în acest sens stă şi tragedia petrecută, zilele trecute, la Rediu. În urma unui scandal iscat între veri, un bărbat de doar 36 de ani a murit, iar celălalt, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut şi este cercetat pentru aplicarea de lovituri cauzatoare de moarte.

În plus, au fost agresaţi şi membrii  unui echipaj de Ambulanţă. În culmea furiei, rudele ale victimei atentau şi la maşina Poliţiei, pe care s-au urcat şi căreia i-au şi spart parbrizul, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici. 

Ultima zi a victimei

De dimineaţă, nici nu bănuia Ilie Angheluţă, la cei 36 de ani ai săi, că este ultima dată când vede soarele răsărind. „Fire mai libertină”, cum îl descriu oameni de prin partea locului, era cercetat pentru atac la bunele moravuri.

„Se certase cu unul de pe acolo din zonă, dar nu-l bătuse”, povesteşte tatăl său, Vasile Angheluţă, care ieri a venit cu haine pentru fiul mort, la morga Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

„Cel are i-a adus acasă bărbatului în vârstă de 36 de ani citaţia prin care i se aducea la cunoştinţă că trebuie să se prezinte la postul de poliţie pentru cercetări era chiar un văr de-al său, Ionel Angheluţă, paznic în comună. Când a venit, acesta nu l-a găsit acasă pe cercetat, aşa că i-a lăsat documentul soţiei sale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ.

Supărarea, drum deschis spre dezastru

Adevăratul scandal a izbucnit însă abia atunci când, potrivit oamenilor legii, fraţii lui Ilie Angheluţă au abordat-o pe soţia paznicului din comună, luând-o la rost pentru că bărbatul ei le adusese actul respectiv. Se pare că unul dintre fraţii lui Ilie mai avusese probleme cu legea cu ceva timp în urmă, din pricina unui omor. 

„Rudele bărbatului acum decedat au jignit-o şi au ameninţat-o pe femeie. Aceasta a mers şi i-a spus soţului, care s-a întors să le ceară socoteală persoanelor în cauză”, a precizat purtătorul de cuvânt IPJ, Cristina Tatulici.

Au dat cearta pe bătaie şi n-a fost nevoie decât de un pumn sau doi din partea lui Ionel Angheluţă. Ilie era beat, a căzut, a suferit o hemoragie cerebrală şi-a rupt şi câteva coaste. Apoi a intrat în stop cardiac.

Medicii n-au fost lăsaţi să intervină

„Am întâmpinat probleme la intervenţia de la Rediu. Iniţial a ajuns la faţa locului o maşină de ambulanţă de la Pechea, care nu a putut interveni din primul moment, din pricina atitudinii aparţinătorilor, care au şi agresat echipajul. Între timp, a ajuns şi un echipaj de la Galaţi, care nu a mai putut decât să constate decesul bărbatului”, a precizat dr. Dominica Ursu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

E greu de spus ce intenţii aveau persoanele respective – dacă se mai poate vorbi de aşa ceva, având în vedere starea avansată de agitaţie căreia îi căzuseră pradă -  dar până la urmă n-au făcut decât un foarte mare rău.

Nici Poliţia nu i-a speriat

Aşa cum era  de aşteptat, rudele lui Ilie Angheluţă n-au primit deloc bine vestea decesului rudei lor. Deşi cu câteva minute mai devreme îi împiedicaseră pe medicii să îi acorde primul ajutor…

Totuşi, de la necaz şi până la a face un scandal monstru şi până la a te aşeza pe capota maşinii de Poliţie şi chiar a-i sparge parbrizul e cale lungă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Cristina Tatulici, oamenii au făcut toate aceste lucruri, aşa că vor fi cercetaţi pentru asta.

Destine tragice

Bărbatul de 36 de ani va intra în pământ. Vărul său, cel care l-a pocnit, un om paşnic, după spusele consătenilor, e reţinut şi cercetat de oamenii legii pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Plăteşte şi el (alături de familia sa care nu are nici o vină în acest caz) pentru clipa în care furia i-a întunecat judecata. Vieţi distruse, pentru un orgoliu şi o supărare de câteva minute.

Citit 1801 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.