Cultural, stăm bine

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scriitorii canadieni şi târgurile lor: Asociaţia Canadiană a Scriitorilor Români (A.C.S.R.) îi invită pe toţi iubitorii de carte la un eveniment cultural de excepţie, Salonul de carte de la Montreal, care va avea loc în perioada 18 noiembrie - 23 noiembrie şi care va cunoaşte şi o semnificativă participare românească.  

* Un regizor in juriu, la Amsterdam: Regizorul Andrei Dăscălescu va face parte din juriul celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam, Olanda, care va avea loc în perioada 18 - 29 noiembrie. Andrei Dăscălescu va face parte din juriul secţiunii "First Appearance", dedicată documentariştilor aflaţi la început de drum, secţiune în care concurează 16 filme.

"Constantin şi Elena", primul film de lungmetraj al lui Andrei Dăscălescu, a fost nominalizat la Premiile Gopo 2009 şi a câştigat premiul pentru debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania din acest an, dar şi premiul special pentru cel mai bun film documentar la Festivalul de la Sarajevo 2009.

Totodată, Dăscălescu a primit premiul First Appearance la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam 2008, fiind singurul film documentar românesc prezentat în competiţia evenimentului.

Citit 653 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.