Contrabanda şi drogaţii, în vizorul Poliţiei Transporturi

Contrabanda şi drogaţii, în vizorul Poliţiei Transporturi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tutun şi alcool de contrabandă, rechizite contrafăcute şi deşeuri feroase sunt doar câteva dintre bunurile care au făcut obiectul confiscărilor realizate de poliţiştii de la Transporturi, în decurs de o săptămână, în urma unor acţiuni de amploare la nivel naţional. Galaţiul a fost pe lista judeţelor unde forţele de ordine au descins în urma unor informaţii, la şase locaţii percheziţionate, depistând 251 de pachete de țigări și zece sticle cu băuturi alcoolice fără timbru de accizare, 550 de euro, 7.462 de lei, precum și un autoturism. O persoană a fost reţinută.

Alte intervenţii similare, soldate cu amenzi usturătoare, dosare penale şi reţinerea a peste două tone de eşeuri şi a zeci de mii de rechizite şi umbrele contrafăcute au avut loc la Craiova şi Bucureşti. La nivel naţional, poliţiştii de la Transporturi au întocmit, în şapte zile, 75 de dosare penale, majoritatea pentru furt, distrugere, evaziune fiscală, fals și uz de fals, contrabandă și pescuit ilegal și infracțiuni la regimul circulației şi au aplicat sancțiuni contravenționale de 100.000 de lei. Alte nouă persoane au fost puse sub acuzare pentru deţinere şi consum de droguri.

"De asemenea, polițiștii de la Transporturi au depistat nouă urmăriți la nivel național sau internațional, şapte minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament, și trei persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unitățile spitaliceşti competente", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Nu au scăpat de controale nici centrele de colectare a fierului vechi şi societăţile de pază. Au fost constatate opt infracţiuni și aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 60.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 4.842 kg de componente metalice.

Citit 2734 ori Ultima modificare Duminică, 23 Septembrie 2018 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.