Show culinar şi alte surprize, la Târgul de Toamnă. Vineri, 28 septembrie, începe o nouă ediție

Show culinar şi alte surprize, la Târgul de Toamnă. Vineri, 28 septembrie, începe o nouă ediție
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ediţia din acest an a Târgului de Toamnă, sărbătoarea tradiţională organizată anual de Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, în zilele de 28-30 septembrie, în Piaţa Centrală. „Nu va fi pusă nicio taxă în cele trei zile de târg”, anunţă directorul Viorica Sandu.

După cum a reieşit din conferinţa de presă susţinută de directorul general al Administraţiei Pieţelor, Viorica Sandu, şi de directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţene, Valentin Huciu, în linii mari, programul ediţiei din acest an a Târgului de Toamnă, cea de-a 17-a, nu va diferi foarte mult de precedentele. Vor fi din nou trei zile de belşug în cea mai mare piaţă a Galaţiului, cu o ofertă foarte variată, ambalată într-un mod cât mai plăcut şi asezonată cu muzică, distracţie şi voie bună. Vor fi prezenţi la târg aproximativ 300 de producători, fermieri şi comercianţi, în marea lor majoritate gălăţeni, care îi vor îmbia pe cumpărători cu fructe, legume, miere şi alte produse apicole, carne şi produse din carne (inclusiv de porc!), brânzeturi şi alte produse lactate, produse piscicole, vin, colaci secuieşti, mici, pastramă dar şi alte produse culinare (la ceaun), bragă şi plăcinte. Nu vor lipsi aranjamentele florale, meşterii populari şi nici crescătorii de porumbei şi păsări exotice.

Ca şi în ceilalţi ani, grosul antrenului îl vor duce fanfara şi dansatorii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, ansamblul „Doina Covurluiului”. Vineri, înaintea de deschiderea oficială de la ora 10,00, vor cânta în deschidere copiii de la Grădiniţa nr.30, iar după tăiarea panglicii şi discursurile oficialităţilor, va urma un concert al Laurei Lavric.

Noutăţile

Vor fi însă şi multe noutăţi şi surprize faţă de ediţiile precedente. Vineri, 28 septembrie, de la ora 11,00, cheful Antonio Passarelli va susţine un show culinar live în hala de legume-fructe, între tarabe. Va cânta şi Maria Crăciun, o voce binecunoscută gălăţenilor, sâmbătă vor face spectacol artiştii Teatrului Muzical, iar prezentatorul tuturor momentelor artistice va fi Paul Buţa. Se vor putea face fotografii într-un loc special amenajat, iar toţi gălăţenii care vor veni la târg sunt invitaţi să posteze pe reţelele de socializare impresii şi fotografii cu hashtag-ul Merg la piaţa din Galaţi. „O persoană din Moldova” va face brânzoaice care vor fi împărţite gratis vizitatorilor târgului, a mai spus Viorica Sandu, menţionând că, spre deosebire de alţi ani, „nicio taxă nu va fi impusă producătorilor şi participanţilor în cele trei zile. Ar fi de aşteptat ca preţurile să fie mai mici, dar nu putem impune un preţ anume”.

Vineri, Târgul de Toamnă se va deschide la 10 dimineaţa, iar sâmbătă şi duminică, de la ora 9,00, urmând ca standurile să fie deschise până undeva spre ora 17.00, aşa cum s-a întâmplat în alţi ani.

Este vreo problemă că Târgul de Toamnă se suprapune în acest an cu Oktoberfest-ul organizat de Primărie? „Nu, niciuna. Târgul se adresează gălăţenilor în prima parte a zilei, undeva până la orele 16,00-17,00. Până la urmă, e bine că gălăţenii au de unde alege”, a încheiat directorul general Viorica Sandu.

Citit 7903 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2018 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.