Acord de cooperare între Galaţi şi Cahul

Acord de cooperare între Galaţi şi Cahul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliţia Locală Galaţi şi Inspectoratul de Poliţie Cahul - Republica Moldova au semnat recent un acord privind cooperarea între cele două părţi şi derularea unor activităţi comune, de pregătire de specialitate specifică şi schimb de experienţă în domeniul ordinii şi liniştii publice, siguranţei rutiere în trafic şi controlul activităţilor comerciale.

Schimbul de experienţă se va extinde şi în domeniul gestionării resurselor umane, pregătirii de specialitate a personalului şi utilizării tehnologiilor informaţionale moderne, dar şi în promovarea manifestărilor prilejuite de activităţi cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative.

"Primul pas în semnarea Acordului de Cooperare l-am făcut în urmă cu trei luni. În cel puţin patru domenii de activitate, vom face acţiuni comune cu Inspectoratul de Poliţie Cahul. Totodată, ne dorim să facem o pregătire comună în domenii în care legea ne permite, şi, nu în ultimul rând, vrem să oferim un sprijin real pentru înfiinţarea Poliţiei Comunitare la Cahul, având în vedere că Poliţia Locală Galaţi a trecut de această etapă", a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

În actul semnat de şefii celor două structuri se stipulează "acordarea de sprijin şi conlucrare operativă prin Centrul Comun de Contact Galaţi în situaţii deosebite sau nevoi operative ce nu suferă amânare, de identificare a persoanelor de cetăţenie română sau moldovenească cercetate sau ce urmează a fi cercetate pentru fapte de natură penală".

"Noi am venit la semnarea acordului cu toată conducerea Inspectoratului de Poliţie, cu şefii de secţii şi de sectoare care reprezintă puterea de stat în Raionul Cahul. A fost o muncă de echipă şi nu a fost foarte uşor ca să se ajungă la parafarea parteneriatului", a declarat comisarul-şef Iuri Briceag, şeful Inspectoratului de Poliţie Cahul.

Prezent la eveniment, reprezentantul Inspectoratului General al Poliţiei din Republica Moldov,a a transmis mesajul de sprijin şi din partea Ministerului Afacerilor Interne din ţara vecină.

Acordul de Cooperare, dintre cele două instituţii din România şi Republica Moldova, a fost încheiat ţinând cont de legislaţia internă şi de competenţele fiecărei părţi, de normele interne şi de drept internaţional, de principiile Convenţiei pentru protejarea persoanelor faţă de prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal. "Securitatea cetăţeanului este prioritatea şi sarcina noastră centrală. De aceea, nu doar că este atribuţia noastră, dar este firesc ca, în perspectiva apropierii noastre de Uniunea Europeană, să implementăm acele prevederi ale acordului de asociere, mă refer la preluarea de practici din statele membre şi preluarea de experienţă", a explicat Nicolae Dandiş, primarul municipiului Cahul.

Citit 2353 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2018 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.