Râuri de bere şi distracţie în stil bavarez la Galaţi
Foto: Iulia Kelt

Râuri de bere şi distracţie în stil bavarez la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aseară, „Herr Bürgermeister” („primarul” – n.red.) Ionuţ Pucheanu a dat cep, conform tradiţiei germane, butoiului cu bere al Oktoberfest Galați, ediția a II-a.

Până duminică, 30 septembrie 2018, târziu în noapte, la ora 23,00, vor curge zilnic râuri de bere pe esplanada din faţa Sălii Sporturilor, organizatorii aşteptându-se ca aproximativ 130.000 de gălăţeni să participe. Intrarea este liberă!

Desfăşurat sub umbrela brandului Ciucaş, a cărui „casă” se află în Braşov, festivalul berii din România a devenit, anul trecut, cel mai mare Oktoberfest din afara graniţelor Germaniei, în Europa, a afirmat PR-ul Anemona Hermeneanu.

La Galaţi, Oktoberfest aduce, în premieră, berea Ciucaş Malzbier, un sortiment în ediţie limitată, „puţin mai arămiu, datorită malţului adăugat, şi cu un grad de alcoolemie ceva mai ridicat”. Cortul bavarez întins pe esplanada Sălii Sporturilor, puţin mai mare decât cel de anul trecut, vă așteaptă cu bere românească şi germană și celebrii cârnaţi nemţeşti, dar şi micii româneşti ori o porţie de coaste la grătar.

Vor cânta Claudia & Die Burzenland Party Band, acompaniaţi de alte trupe şi de fanfară, iar atmosfera va fi susţinută de DJ Edelweiss şi MC Marian Maican.

Gălățenii vor alege o Miss Oktoberfest, o Miss Popularitate, dar şi un Rege al berii. Pălăriile germane sau fotografiile cu o ramă specială Oktoberfest, premii la la roata lui Cornel, precum și câteva rulote din caravana Street Food, o mustărie şi un Luna Park pentru cei mici vă așteaptă. „Suntem şi încercăm să rămânem un festival pe toate gusturile”, a mai spus Anemona Hermeneanu.

Prosit!

Citit 8956 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2018 18:15

2 comentarii

 • postat de Hîc,eu cu cine votez ?
  Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 19:42
  84.117.40.***
  Oktoberfest in September. Grea limba germana!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mihai A.
  Vineri, 28 Septembrie 2018 09:38
  89.121.200.***
  Avem fabrica de bere in oras, avem carmangerie si totusi ne organizeaza altii evenimentele. Trist.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.