Gripa nouă bate în retragere, dar nu se predă

Gripa nouă bate în  retragere, dar nu se predă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Clasele de la cele cinci unităţi de învăţământ aflate în carantină îşi reiau cursurile lunea viitoare *

La Grupul Şcolar „Radu Negru” se învaţă în toate clasele, după ce liceul a stat o săptămână în carantină.

„Nu ne mai permitem să întrerupem cursurile. Deja avem foarte multă materie de recuperat, iar profesorii noştri vor veni la şcoală şi în cele trei zile de concediu fără plată pentru a nu se pierde şi mai multe lecţii. Continuăm să facem dezinfecţie în şcoală şi triaj în fiecare dimineaţă, cei răciţi fiind trimişi la doctor”, ne declară directoarea Mariana Păcuraru.

„Au mai fost gripe, dar nu s-a închis şcoala”

La „Elena Doamna”, situaţia este mai delicată. Există deja două cazuri confirmate şi un elev suspect. Dacă acesta din urmă se va dovedi că are virusul AN1H1, se va închide şcoala pentru o săptămână.

„Cred că se creează cam multă panică. Noi luăm, fireşte, toate măsurile. Pe lângă dezinfecţia făcută de SANEPID, în fiecare zi şi noi punem covoare cu clor la intrare, dezinfectăm clanţele. Au mai fost cazuri de gripă şi nu s-a închis şcoala”.

„Să zicem că elevul al treilea este descoperit cu gripă nouă. Eu nu mai primesc elevii în şcoală, în schimb organizez votare cu sute de alţi oameni. Cum vine asta?”, se întreabă retoric directoarea de la „Elena Doamna”  Luminiţa Nichita.  

În cazul în care suspiciunea va fi doar o alarmă falsă, luni va relua cursurile şi clasa aflată în carantină.

„Un pretext pentru chiul”

Şi la Economic, Auto, Marină şi „Racoviţă”, cursurile la clasele unde au fost depistaţi elevi infectaţi vor începe luni. În plus, fiecare director de la aceste unităţi susţine că face pe cont propriu dezinfecţie cum se pricepe mai bine.

Se spală cu clor toaletele şi holurile, clanţele sunt dezinfectate cu alcool. Unii elevi poartă mască, alţii nu.

„Am insistat să poarte mască cei răciţi”, ne spune directoarea de la Auto. În toate cele şase instituţii atinse de gripa nouă se efectuează în fiecare zi triaje. Elevii care dau semne de boală sunt trimişi la doctorul de familie sau la doctorul şcolar.

„Sunt şi destui care au găsit în această poveste un pretext de chiul. Dar trebuie să ştie că nu le vom motiva nicio absenţă, dacă nu aduc dovada de la doctor că sunt bolnavi", mai adaugă directoarea Lidia Mazilu. 

Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem dacă se mai confirmă vreun caz, având în vedere că „recolta” de suspecţi este destul de mare, înregistrându-se cel puţin 14 astfel de cazuri.

Citit 834 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.